Speurgids 2015

Filter items
Economie, Innovatie, Wetenschap
Gepubliceerd op
1 juli 2015

Kredieten

De Speurgids Ondernemen & Innoveren is onze jaarlijkse publicatie die het overheidsbudget voor Economie, Wetenschap en Innovatie in de kijker zet.

De in deze publicatie vermelde budgetten zijn de initiële kredieten op basis van het decreet houdende de algemene uitgavenbegroting voor het begrotingsjaar 2015, goedgekeurd op datum van 17 december 2014 (in tijdreeksen aangeduid met ‘2015i’).

Voor de voorbije jaren bevatten de tijdreeksen steeds de definitieve kredieten - na de begrotingscontroles en eventuele kredietherschikkingen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

Inhoudstabel

Deel 1 behandelt de instrumenten van de Vlaamse overheid die het economisch beleid gestalte geven. Ze worden besproken volgens vijf categorieën: competitiviteit versterken, ondernemerschap bevorderen, omgevingsfactoren faciliteren, internationalisering bevorderen en duurzaamheid stimuleren.

Deel 2 behandelt het horizontale wetenschaps- en innovatiebeleid van de Vlaamse overheid. Achtereenvolgens komt het ‘eigenlijk wetenschapsbeleid’ aan bod (uit de beleidsdomeinen EWI en Onderwijs en Vorming), met vervolgens het wetenschapsbeleid in de andere beleidsdomeinen. Daarna volgt een analyse van het Horizontaal Begrotingsprogramma Wetenschapsbeleid (HBPWB).

Deel 3 licht de middelen voor onderzoek en ontwikkeling (O&O) nader toe. Om de internationale positie van Vlaanderen te duiden, worden de O&O-overheidsinspanningen van Vlaanderen vergeleken met die van andere landen.

Deel 4 bespreekt de EWI begroting in vergelijking met de andere beleidsdomeinen. In het kader van de moeilijke economische situatie moest de Vlaamse overheid keuzes maken en besparen. Economie, wetenschap en innovatie blijft een prioriteit voor de beleidsmakers.

Deel 5 analyseert de uitgaven aan het hoger onderwijs vanuit de departementen Onderwijs en Vorming (OV) en Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI).

Bestel

In onderstaande Excel kan je per kredietlijn specifiek het geïnvesteerde budget zoeken.

Download en Bestel via de Publicatiedatabank van de Vlaamse overheid

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.