Cijfers & indicatoren

Filter items
 • Economie

  Het totale toegestane kredietbedrag aan Vlaamse niet financiƫle-vennootschappen steeg voor het derde kwartaal van 2016 met 4,9% op jaarbasis naar een recordhoogte van 109,41 miljard euro. De opgenomen kredieten kenden voor dezelfde periode een groei van 4,2%. Hierdoor kende de aanwendingsgraad een daling van 74,2%, naar 73,7%.

  Deze absolute stijging gaat gepaard met een duidelijke positieve evolutie in de door ondernemingen gemelde kredietbelemmeringen.

 • Economie
  In 2015 werden 8 waarborgen toegekend (een verdubbeling t.o.v. 2014), goed voor een totaal waarborgbedrag van bijna 153 miljoen euro en een financieringsbedrag van bijna 255 miljoen euro.

  Ondernemingen die behoefte hebben aan kredietwaarborgen boven 1,5 miljoen euro kunnen terecht bij Gigarant, een instrument van PMV. Recente cijfers tonen een stijgende lijn in kredietbedragen en verbintenissen.

 • Economie
  In 2015 werd een waarborgbedrag van bijna 195 miljoen euro toegekend voor 1.573 verbintenissen

  De Waarborgregeling biedt de bank of kredietverschaffer meer zekerheid wanneer starter, kmo, vrij beroep of grote onderneming onvoldoende zekerheden kunt voorleggen. De Vlaamse overheid stelt zich borg tot en met anderhalf miljoen euro.

  Cijfers uit de recentste Speurgids tonen aan dat de hefboomwerking van de maatregel groot blijft.

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Laatste tweets