News

Filter items
 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  11 June 2021

  De Europese halfgeleideralliantie zou "binnen enkele weken" een feit zijn. Dat heeft Europees Commissaris voor Interne Markt Thierry Breton tijdens een bezoek aan het Leuvense onderzoekscentrum imec gezegd. De alliantie tussen lidstaten, bedrijven en kennisinstellingen moet zorgen voor een verhoogde productie van halfgeleiders in Europa. Halfgeleiders zijn onmisbaar voor het produceren van chips.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  11 June 2021

  O.a. Industrieforum, Gigarant en bestrijding leegstand in steden.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  10 June 2021

  O.a. vragen om uitleg over Open Science Vlaanderen, STEM-actieplan en nieuw instrument voor innovatiesteun.

 • Nieuws
  Gezocht: 30.000 nieuwe talenten voor een klimaatneutrale Vlaamse basisindustrie
  Gepubliceerd op
  7 June 2021

  De Vlaamse industrie doet volop inspanningen om de klimaatdoelstellingen te halen. Hiervoor zijn niet alleen innovatieve technieken nodig, er zijn ook voldoende werkkrachten nodig. De komende 15 jaar is er nood aan 30.000 nieuwe talenten in de basisindustrie. Bovendien zullen ook de taken van de 76.000 werknemers die momenteel aan de slag zijn in deze sectoren sterk evolueren. Voor hen is er nood aan doorgedreven om- en bijscholing in groene en digitale thema’s. Dat blijkt uit de studie ‘Skills roadmap voor de Vlaamse klimaattransitie’.

 • Nieuws
  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (4 juni 2021)
  Gepubliceerd op
  4 June 2021

  O.a. uitbouw Slimme Regio Vlaanderen, aanpassing steunreglementering strategische transformatiesteun (STS) en sanctie frauduleuze steunaanvraag bij VLAIO, 

 • Nieuws
  Schriftelijke vragen deze week | week 21
  Gepubliceerd op
  4 June 2021

  O.a. Vlaamse ruimtevaarteconomie, Europese investeringen Limburg, experimentele oproep 'innovatieve starterssteun' en samenstelling projectgroepen Vlaamse Brede Heroverweging.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  4 June 2021

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  3 June 2021

  O.a. Strategisch Basisonderzoek van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek en 'green lane'-project Gateway to Britain.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  31 May 2021

  De Raad nam tijdens de tweedaagse o.a. de conclusies aan om binnen de Europese Onderzoeksruimte onderzoeksloopbanen aantrekkelijker te maken en voor kenniscirculatie te zorgen. Er wordt aangedrongen op een interne markt voor onderzoek, die een beter klimaat moet bieden voor onderzoeksloopbanen in de academische wereld en daarbuiten.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  31 May 2021

  Vanaf maandag 31 mei 2021, kunnen ondernemers een heropstartlening aanvragen. Dat is belangrijk voor horeca-ondernemers die vanaf 9 juni ook binnen klanten mogen ontvangen en voor de retailsector waar winkelen vanaf 1 juli opnieuw zonder beperkingen kan. Ook ondernemers in de eventsector, zoals cateraars, kunnen de komende maanden weer aan de slag. Ondernemingen in die sectoren moeten nieuwe voorraden aankopen om die (her)opstart te kunnen doen. Dat gaat dan bijvoorbeeld over grondstoffen of diverse diensten. Met de heropstartlening biedt minister Crevits de mogelijkheid om die investeringen te doen.