News

Filter items
  • Nieuws
    STI in Flanders 2017
    Gepubliceerd op
    4 December 2017

    Het Departement EWI heeft zijn "STI in Flanders”-publicatie aan een update onderworpen.

    Deze Engelstalige publicatie STI in Flanders geeft een totaaloverzicht van de essentiële beleidslijnen over wetenschap, technologie en innovatie, inclusief de belangrijkste indicatoren en cijfers in Vlaanderen.

  • Nieuws
    PACT 2020 Cover
    Gepubliceerd op
    24 October 2016

    Elk jaar wordt aan de hand van een set van indicatoren gemeten of Vlaanderen op de goede weg is om de doelstellingen van het Pact 2020 te halen. We lichten er even de indicatoren duurzame topregio, innovatie en ondernemerschap uit.

  • Nieuws
    STI in Flanders 2016
    Gepubliceerd op
    10 October 2016

    Nieuwe "STI in Flanders”-publicatie werd aan een update onderworpen, met cijfers beschikbaar tot september 2016. Vanaf nu beschikbaar.

  • Nieuws
    Regional Statistisch Jaarboek 2016
    Gepubliceerd op
    4 October 2016

    Eurostat publiceerde onlangs zijn regionaal statistisch jaarboek 2016.

  • Nieuws
    Gepubliceerd op
    26 September 2016

    Ondernemerschap wordt in Vlaanderen steeds meer gezien als een haalbare en wenselijke stap. In 2015 zag 48% van de ondervraagden voldoende opportuniteit om een bedrijf op te richten en meende 31% over voldoende kennis, bekwaamheid en ervaring te beschikken om een nieuw bedrijf op te richten. Bovendien had 10% ook effectief de intentie om binnen de 3 jaar een nieuw bedrijf te starten. Dat blijkt uit de 15de editie van de Global Entrepreneurship Monitor (GEM).

  • Nieuws
    Herbekijk hier OECD Blue Sky III
    Gepubliceerd op
    23 September 2016

    Meer dan 75 sprekers presenteerden afgelopen week in Gent hun visie op de toekomstige WTI-indicatoren. Bekijk hier alle presentaties opnieuw en lees de bijhorende documenten.

  • Nieuws
    Gepubliceerd op
    19 September 2016

    Bekijk hieronder een impressie van de eerste dag van het OECD Blue Sky III event in Gent gisteren.

  • Nieuws
    Gepubliceerd op
    19 September 2016

    Bekijk hier de livestreaming van het OECD Blue Sky III-event in Gent.

  • Nieuws
    Open data
    Gepubliceerd op
    25 August 2016

    In dit dynamische dashboard kan u zelf zoeken naar een bepaalde kredietlijn of specifieke budgetten van een bepaald beleidsdomein van de Vlaamse overheid. Er is data beschikbaar vanaf begrotingsopmaak 2008 tot begrotingsopmaak 2016. Zo kan u uw eigen analyses maken.

  • Nieuws
    Vlaams overheidsbudget voor wetenschap en innovatie bereikt recordhoogte
    Gepubliceerd op
    8 August 2016

    In totaal stijgt het overheidsbudget voor wetenschap en innovatie naar meer dan € 2,217 miljard, het hoogste bedrag ooit. Nooit eerder werden in Vlaanderen meer overheidsmiddelen uitgetrokken voor het wetenschaps- en innovatiebeleid dan vandaag. Dat blijkt uit de recentste Speurgids.