News

Filter items
 • Nieuws
  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (3 april 2020)
  Gepubliceerd op
  6 April 2020

  O.a. vervanging regeringsafgevaardigde LRM en imec en Hersamenstelling Hermes beslissingscomité.

 • Nieuws
  EU-nieuws deze week |
  Gepubliceerd op
  3 April 2020

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Nieuws
  Schriftelijke vragen deze week | week 14
  Gepubliceerd op
  3 April 2020

  O.a. gebruik van slimme data en artificiële intelligentie bij VDAB, projecten en initiatieven Smart Cities en werkgelegenheid circulaire economie. 

 • Nieuws
  Compensatiepremie voor ondernemers die zwaar omzetverlies hebben
  Gepubliceerd op
  1 April 2020

  Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits heeft de Vlaamse Regering beslist dat ook ondernemingen die een groot omzetverlies kennen naar aanleiding van de coronacrisis steun kunnen krijgen. Dat gaat dan om ondernemingen die niet verplicht moeten sluiten, maar (in)direct zware beperkingen ondervinden. Dergelijke ondernemers vinden we in allerlei sectoren zoals in de evenementensector, (para-)medische beroepen, dierenpensions, landbouwsector, dienstenleveranciers of gespecialiseerde voedings- en drankenwinkels zoals een pralinewinkel of wijnhandel. Zij krijgen een compensatiepremie van 3.000 euro om hun verliezen (deels) te compenseren.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  1 April 2020

  Op 31 maart vond op initiatief van Directeur-Generaal Jean-Eric Paquet, van het Directoraat-Generaal voor Onderzoek en Innovatie van de Europese Commissie (DG RTD), de tweede videoconferentie plaats met de Directeurs-generaal van de lidstaten rond O&I-acties inzake COVID-19. Dit maal met de focus op het ontwikkelen van een vaccin.

 • Nieuws
  Waarborgcapaciteit Gigarant verhoogd tot 3 miljard euro
  Gepubliceerd op
  1 April 2020

  Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits heeft de Vlaamse Regering de waarborgcapaciteit bij Gigarant verhoogd van 1,5 miljard euro tot 3 miljard euro. Ook worden achtergestelde leningen mogelijk voor KMO’s gefocust op start-ups en scale-ups die hun toekomst voorbereiden en nood hebben aan kapitaal. Hiervoor wordt 250 miljoen euro voorzien.

 • Nieuws
  Europese lidstaten dringen aan op online platform om COVID-19 gerelateerde O&I data uit te wisselen
  Gepubliceerd op
  30 March 2020

  Op 24 maart vond een videoconferentie plaats met de Directeurs-generaal van de lidstaten rond O&I-acties inzake COVID-19. De lidstaten informeerden over de acties inzake O&I die in hun land al ondernomen waren. Ze drongen aan op gecoördineerde acties tussen lidstaten en benadrukten de nood aan een online platform om COVID-19 gerelateerde O&I data uit te wisselen.

 • Nieuws
  Europese leiders willen onderzoek naar COVID-19 vaccin bevorderen
  Gepubliceerd op
  27 March 2020

  Op 26 maart hebben de leden van de Europese Raad in een video­conferentie een vervolg­bespreking over de EU-aanpak van de COVID-19-uitbraak gehouden. Zo is er al € 140 miljoen uitgetrokken voor 17 projecten, onder meer inzake vaccins.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  27 March 2020

  O.a. implementatie aangepaste IWT-richtlijn en evaluatie innovatiesteun.

 • Nieuws
  Gepubliceerd op
  23 March 2020

  Beleidsmakers staan vandaag voor wat nu al het ‘twee-curven probleem’ wordt gedoopt: het afvlakken van zowel de besmettingscurve als de recessiecurve via respectievelijk de gezondheids- en de economische politiek.