Subscribe to RSS - Innoverende samenleving

Innoverende samenleving

Filter items
Dutch
Nieuws
Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (2 december 2021)
Gepubliceerd op
2 December 2021

O.a. Vraag om uitleg over de intentieovereenkomst tussen Telenet en Fluvius over de realisatie van het 'datanetwerk van de toekomst' en STEM-agenda 2030

Nieuws
Gepubliceerd op
27 November 2021

Op 25 en 26 november vond de Raad Concurrentievermogen plaats, voorgezeten door het Sloveens Voorzitterschap. De Europese Commissie werd tijdens de Raad Industrie en Interne Markt op 25 november vertegenwoordigd door EU-Commissaris voor Interne Markt Thierry Breton en op 26 november door EU-Commissaris voor Onderzoek en Innovatie Mariya Gabriel. Conform het rotatiesysteem vastgelegd in het Samenwerkingsakkoord tussen de deelstaten, vertegenwoordigt Vlaanderen vanaf 1 juli België tijdens de Raad Onderzoek. Brussels Hoofdstedelijk Gewest is Belgisch woordvoerder voor de industrie-dossiers.

Nieuws
Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (26 november 2021)
Gepubliceerd op
26 November 2021

O.a. Vlaamse internationale beurzenprogramma topstudenten, Vlaams Datanutsbedrijf, zelfbeheerde identiteit en Vlaamse Strategie Duurzame Ontwikkeling IV. 

Nieuws
Vlamingen blijven tijdens crisis vertrouwen in de wetenschap,  maar communicatie kan beter
Gepubliceerd op
27 November 2021

Het vertrouwen van de Vlamingen in de wetenschap blijft stabiel tijdens de coronacrisis.  Dat blijkt uit de Wetenschapsbarometer van 2021. Zowat 7 op de 10 Vlamingen heeft expliciet vertrouwen in de wetenschap.  De helft van de Vlamingen zegt vertrouwen te hebben in wat wetenschappers vertellen. Daar zien we zelfs een lichte stijging tegenover vorig jaar.

Nieuws
Gepubliceerd op
17 November 2021

Op initiatief van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits heeft de Vlaamse regering een voorstel voor regionale steunkaart goedgekeurd. Dat voorstel moet nog door de Europese Commissie worden aanvaard. Het gaat om 25 gemeenten die onder de regionale steunkaart vallen en waar op die manier investeringssteun aan grote bedrijven gegeven kan worden. Het gaat om 19 gemeenten in Limburg, 3 in West-Vlaanderen en 3 in Oost-Vlaanderen

Nieuws
Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 november 2021)
Gepubliceerd op
19 November 2021

O.a. oprichtingsdecreet Vlaams subsidieregister en strategische ecologiesteun.

Nieuws
Gepubliceerd op
19 November 2021

Vraag om uitleg over de steun voor groene waterstofprojecten.

Nieuws
Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (12 november 2021)
Gepubliceerd op
12 November 2021

O.a. herpositionering van het Flanders Future Techfund en organisatie van 'SPA©E -The HUMAN QUEST (Impulsprogramma Ruimtevaarteconomie).

Evenement
evenement: 
1 December 2021

Tijdens dit online evenement op 1 december willen we specifiek de instituten en laboratoria bereiken die gegevens genereren van infectieziekten.

Nieuws
 Vlaamse Brede Heroverweging en VBH-studies toegelicht in Commissie
Gepubliceerd op
28 October 2021

Begin dit jaar startte de Vlaamse Regering de zogenaamde Vlaamse Brede Heroverweging (VBH), een grondige doorlichting van de overheidsuitgaven binnen de Vlaamse beleidsdomeinen. Het beleidsdomein EWI lichtte bij monde van Johan Hanssens en Mark Andries haar eindrapport toe in de Commissie van het Vlaams Parlement. Tevens gaf prof. Joep Konings toelichting bij twee studies die in het kader van de VBH werden uitgevoerd: enerzijds de ‘additionaliteit’ van de VLAIO O&O-subsidies en anderzijds de ‘policy mix’ tussen Vlaamse O&O-subsidies en federale fiscale O&O-steun.

Pages

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.