Discussiedag 'Beleidsrelevant economisch onderzoek'

Filter items
Evenement
donderdag 31 maart 2022 - 09:45 tot 15:00

Op 31/3 organiseert Departement EWI tesamen met de economische pijler van het expertisecentrum ECOOM (het vroegere STORE) een online beleidsdag waar we zoveel mogelijk beleidsmensen kennis willen laten maken met beleidsrelevant economisch onderzoek dat het afgelopen jaar door de onderzoekers van ECOOM werd uitgevoerd.

We willen zowel onderzoekers als beleidsmensen samenbrengen om te debatteren over de reeds opgeleverde onderzoeksresultaten en hun beleidsrelevantie, alsook over toekomstige noden van het beleid aan beleidsrelevant onderzoek en monitoring.

Agenda

(uitgebreide agenda onderaan te downloaden in pdf) 

De beleidsdag bestaat uit 4 sessies, gespreid over de voor- en de namiddag. Naargelang uw interesses kan u de gehele beleidsdag of afzonderlijke sessies volgen. Na inschrijving ontvang je de link om de sessie(s) online te volgen en ook enkele achtergronddocumenten.

9u45 Online meeting open
10u Introductie
10u10 Sessie 1: Ondernemerschap
11u10 Sessie 2: Digitale Economie
12u Einde voormiddag
13u  Sessie 3: Speerpuntclusters
13u40 Sessie 4: Productienetwerken en strategische sectoren
14u50 Slotwoord
15u Einde

 

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link. Na inschrijving zal u een mail ontvangen met de vergaderlink en extra achtergrondinformatie.

De beleidsdag bestaat uit 4 sessies, gespreid over de voor- en de namiddag. Naargelang uw interesses kan u de gehele beleidsdag of afzonderlijke sessies volgen.

PDF icon agenda_discussiedag_beleidsrelevant_economisch_onderzoek.pdf

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?
X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.

Contactgegevens

Jan van Nispen

Afdeling Ondernemen en Innoveren
Beleidsmedewerker
0491 91 04 61

Meer nieuws

 • Regionale Economische Vooruitzichten 2022-2027

  18 juli 2022

  Een economische groei in Vlaanderen van 2,8% in 2022 en van 1,3% in 2023. Dat verwachten het Federaal Planbureau en de regionale statistische diensten in hun ‘Vooruitzichten’. De inflatieschok zet een rem op het economisch herstel. In de periode 2024-2027 zou de bbp-groei in Vlaanderen gemiddeld 1,5% bedragen.

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (15 juli 2022)

  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (15 juli 2022)

  15 juli 2022

  O.a. waterstofonderzoek, Bio Base Europe Pilot Plant, bijkomende ondersteuning van de oproep zware onderzoeksinfrastructuur, subsidie Waterstofnet en Flemish Open Science Board (FOSB) en Wijzigingsbesluit kmo-portefeuille.

 • EU-nieuws deze week | 11 juli - 5 augustus 2022

  15 juli 2022

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Vlaamse Regering vernieuwt energie-overeenkomsten met ondernemingen

  Vlaamse Regering vernieuwt energie-overeenkomsten met ondernemingen

  12 juli 2022

  De Vlaamse overheid stimuleert al lange tijd ondernemingen om de energie-efficiëntie van hun processen te optimaliseren en zo veel mogelijk energie te besparen. Om nog meer ondernemingen aan te zetten om hieraan aandacht te besteden, gaan enkele nieuwe maatregelen van start.

 • Europese Commissie presenteert nieuwe Europese innovatieagenda

  Europese Commissie presenteert nieuwe Europese innovatieagenda

  9 juli 2022

  Op 5 juli 2022 heeft de Commissie een nieuwe Europese innovatieagenda aangenomen om Europa een koppositie te geven in de nieuwe golf van deeptech-innovatie en start-ups. De innovatieagenda zal Europa helpen om nieuwe technologieën te ontwikkelen voor het aanpakken van de meest dringende maatschappelijke uitdagingen, en om deze technologieën op de markt te brengen.