Voorbije evenementen

Filter op jaar

Filter items
Evenement
evenement: 
3 juli 2020

De preselectie voor het netwerk van de European Digital Innovation Hubs in Vlaanderen is geopend. Op vrijdag 3 juli organiseerden we een online infomoment voor kandidaat-indieners. Tijdens dit moment gingen we dieper in op de Vlaamse preselectie, de selectiecriteria, wat u moet opleveren om deel te nemen en de selectie op Europees niveau.

Evenement
evenement: 
6 mei 2020
and& festival

Van 6 tot 9 mei vindt in Leuven het and& festival plaats. Dit innovatiefestival wil het debat aangaan over hoe we de nieuwe uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden, kunnen rijmen met baanbrekende wetenschappelijke ontdekkingen en razendsnelle technologische ontwikkeling. Naast een conferentie krijgt Leuven tijdens and& ook een kunsttentoonstelling, een avant-garde muziekprogramma, technologiebeurs, ondernemerstop en een belevingsfestival voor kinderen.

Evenement
evenement: 
3 april 2020

We brengen je deze voormiddag een stand van zaken over Horizon Europa, het Europees Kaderprogramma voor Onderzoek en Innovatie en laten je ook kennismaken met de nieuwe Programmacomité-vertegenwoordigers.

Evenement
evenement: 
26 maart 2020
Single cell technologie: een revolutie op weg naar gepersonaliseerde geneeskunde

Tijdens de w[eet]enschap van maart 2020 kijken we in de wonderlijke wereld van het menselijk lichaam met de single-cell technologie. Het maakt een genetische vingerafdruk van elke afzonderlijke cel en leert ons zo wat de precieze functie is van elke cel en hoe deze processen verstoord worden in bijvoorbeeld kanker of in de ziekte van Alzheimer. Meer nog, deze revolutionaire technologie opent de weg naar gepersonaliseerde geneeskunde.

Evenement
evenement: 
20 maart 2020

De Europese Commissie bezoekt verschillende Europese hoofdsteden om de toekomst van onderzoek en de Europese onderzoeksruimte (European Research Area, ERA) te bespreken. Op 20 maart 2020 doet ze ook België aan.

Evenement
evenement: 
16 maart 2020
POSTPONED - Trilateral Strategy for the Chemical Industry - 2nd High Level Event

The Kingdom of the Netherlands, the Flemish region, and the German federal state of North Rhine-Westphalia are forming the heartland of Europe´s chemical sector. Combined, they account for one in every two euros in terms of chemical industry turnover in Europe. The three ministers and the three branch organisations of the chemical industry, VCI, VNCI and Essenscia organise a High-Level Event to present you the state of play of the Trilateral Strategy.

Evenement
evenement: 
20 februari 2020
In drie stappen naar massaproductie op maat

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en Vito) naar de Vlaamse overheid. Op donderdag 20 februari vertelt Flanders Make ons hoe men in drie stappen massaproductie op maat kan bereiken.

Evenement
evenement: 
20 februari 2020

An important challenge for bioeconomy innovations is how to create new collaborations between farmers and industry. This workshop investigates solutions for the sustainable inclusion of farmers in emerging biobased value chains.

Evenement
evenement: 
18 februari 2020

Het feit dat immer meer complexe maatschappelijke uitdagingen een onderbouwd beleid vereisen is, of lijkt ten minste, tegenwoordig een geaccepteerd gegeven. Wanneer een overheid echter het principe van onderbouwd beleid in de praktijk moet omzetten, blijkt dit toch iets gecompliceerder. Er blijken heel wat drempels die overheden ervan weerhouden om beleidsevaluaties dan ook in te zetten. Ook voor evaluatoren en onderzoekers is meewerken aan onderbouwd beleid geen evidente opdracht.

Daarom nodigen we u samen met Vlaams Evaluatieplatform (VEP) en het Kennisnetwerk Beleidsonderzoek van de Vlaamse administratie (KNBO) uit op een namiddaglezing over onderbouwd beleid.

Evenement
evenement: 
4 februari 2020
SmartPilots Final Event: Boost European bio-economy innovation deployment by smart interregional cooperation

In het interreg project SmartPilots bundelden zes Europese pilootfaciliteiten samen met regio’s met bioeconomie als thema in hun slimme specialisatiestrategieën, hun innovatiecapaciteiten. Het project zal worden toegelicht tijdens een workshop die zal plaatsvinden op 4 februari 2020 als onderdeel van het programma van de European Innovation Summit.

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.