Voorbije evenementen

Filter op jaar

Filter items
Evenement
evenement: 
14 december 2016

Smart@fire is een grensverleggend project dat bedrijven en onderzoekers stimuleert om innovatieve ICT-oplossingen te ontwikkelen voor de veiligheidsuitrusting van brandweerlui met als doel hen beter te beschermen en de risico's op ongelukken te verminderen. Op 14 en 15 december gaat de eindconferentie door van dit Vlaams/Europese precommercieel aankoopproject ‘smart @ fire’.

Evenement
evenement: 
5 december 2016
groene economie

In 2014 stelden we voor de eerste keer deze monitor op, die opgebouwd was uit 46 indicatoren die allemaal iets zeggen over hoe groen de Vlaamse economie is. Nu in 2016 hebben we deze cijfers geactualiseerd, aangevuld en aangepast aan de meest recente inzichten.

Evenement
evenement: 
1 december 2016
A Science Diplomacy Approach for Belgium?

FULLY BOOKED

The Seminar on “A Science Diplomacy approach for Belgium?!” will bring together experts and practitioners with an interest in science, innovation, international cooperation and diplomacy with a view to reflecting on current challenges and opportunities, comparing best Science Diplomacy practices and approaches around the world, and to defining a Science Diplomacy approach for Belgium.

Evenement
evenement: 
30 november 2016

Researchers in Motion. That is what we aim for. And particularly researchers to Belgium. EURAXESS is a pan-European initiative to mobilise researchers. During the 30th November-event, you'll hear all about the newest developments on EURAXESS. We guide you on a trip abroad, the VISA-directives and het ImpactE & PIPERS project.

Evenement
evenement: 
8 november 2016
COST

Het acronym COST staat voor “European Cooperation in Science and Technology”. Dit “bottom-up” programma financiert de coördinatie van het onderzoek dat uitgevoerd wordt in verschillende COST lidstaten. COST staat open voor samenwerking met universiteiten, onderzoeksinstellingen en bedrijven. Naar aanleiding van de volgende COST-oproep organiseert men i.s.m. het COST-office voor de deelnemers uit België jaarlijks een informatiedag.

Evenement
evenement: 
7 november 2016
Vanguard Initiative

Het Vanguard Initiative is een innovatie samenwerkingsinitiatief dat de rol van de regio’s wil versterken in het Europees innovatie- en industrieel beleid. Op 7 en 8 november vindt een nieuw overleg plaats tussen de 30 regio's die zich samen engageerden om 'smart specialisation' te hanteren als stimulans om nieuwe groei te creëren. Vijf thematische piloot projecten (in 3D-printing, geavanceerde productietechnologieën voor energie, nanotechnologie, efficiënte en duurzame productie en bio-economie) werden ontwikkeld binnen het initiatief. 

 

Evenement
evenement: 
3 november 2016
BElspo EWI JPI

De jaarlijkse Belgische JPI-dag dient om de deelnemers een overzicht te geven van de recentste stand van zaken bij de tien JPIs (initiatieven voor gezamenlijke programmering). Met de JPIs willen de Europese lidstaten en geassocieerde landen hun onderzoek in vermelde thema’s beter aligneren en op elkaar afstemmen om een hogere impact te bereiken.

Evenement
evenement: 
21 oktober 2016

Vlaamse ERA-routekaartoefening: uw deelname is van belang! We zijn in de volgende fase beland van de ERA-routekaartoefening waarin we de Vlaamse actieplannen met een duidelijke prioritering en tijdspad gaan opstellen.  Tijdens deze 23ste EWI-focus op 21 oktober krijgen belanghebbenden en geïnteresseerden de gelegenheid om de ontwerp-actieplannen te bespreken en suggesties voor wijzigingen te doen. 

Evenement
evenement: 
19 september 2016
Blue Sky III

75 sprekers en meer dan 300 deelnemers bespreken de toekomstige STI-indicatoren in Gent. Het evenement wordt georganiseerd door departement EWI en Belspo in samenwerking met Stad Gent, Universiteit Gent, Gent BC en Toerisme Gent en heeft plaats in Het Pand.

Evenement
evenement: 
16 september 2016

Tijdens het goed gevuld programma van de Ronde tafel Klimaat en Industrie op 16 september, zijn een 80-tal vertegenwoordigers van bedrijven, federaties, het middenveld, en het Departement EWI samen op pad gegaan. Een boeiende selectie van sprekers uit de academische wereld en het bedrijfsleven schetsten elk hun visie op de kansen die voor ons liggen. Aandacht was er ook voor de valkuilen onderweg. 

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.