Voorbije evenementen

Filter op jaar

Filter items
Evenement
evenement: 
24 november 2017
Open marktconsultatie PIO-project “Spraaktechnologie voor verslaggeving Vlaams Parlement (ST-VP)”

Het Vlaams Parlement, het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) en Addestino Innovation Management nodigen u uit om deel te nemen aan een open marktconsultatie op vrijdag 24 november 2017 van 9 tot 13 uur in de Valerius De Saedeleerzaal van het Vlaams Parlement.

Evenement
evenement: 
21 november 2017

Wij zijn op zoek! Op zoek naar collega’s die willen meedoen aan het Alzheimeronderzoek van prof. dr. Christine Van Broeckhoven en het Darmflora-onderzoek van prof. dr. Jeroen Raes.

Op 21 november ontvangen we heel graag een 70-tal mensen die hun geheugen willen laten testen en minstens zoveel mensen die zich aanmelden om deel te nemen aan het darmflora-onderzoek. Vooraf registreren is noodzakelijk.

Evenement
evenement: 
8 november 2017

De wetenschap in het digitale tijdperk is in transitie. Onderzoekers publiceren niet alleen hun artikels "open access", maar delen ook steeds vaker hun onderzoeksdata, preregistreren hun studies en becommentariëren elkaars onderzoeksresultaten in open discussiefora.

Het Departement EWI organiseert op 8 november samen met de Jonge Academie een EWI-focus over Open Science.

Evenement
evenement: 
17 oktober 2017
Symposium Vlaams Platform voor Europese Programma’s (EU-platform)

Wilt u graag meer invloed uitoefenen op het Europees beleid rond onderzoek en innovatie? Bent u benieuwd of er vanuit Europa überhaupt geluisterd wordt naar Vlaanderen? Of wilt u in debat treden met enkele experten over hoe we de toekomstige internationale uitdagingen het hoofd moeten bieden? 

Evenement
evenement: 
16 oktober 2017

Op maandag 16 oktober lichten we de tweede oproep Innovatieve Overheidsopdrachten toe. We bespreken o.a. de modaliteiten en de voorwaarden. Maar we leerden ook uit de eerste oproep en besteden daarom extra aandacht aan de valkuilen van een projectaanvraag en geven tips en trics voor een succesvolle projectaanvraag. 

Evenement
evenement: 
10 oktober 2017

This OESO/EWI workshop “Personalised nutrition for better health – targeting the microbiome” aims to promote the development of precision medicine that includes also the development of microbiome targeted actions through personalised nutrition. The convergence of personal connectivity and health monitoring with understanding how diets impact the microbiome which influences the individual health status, is just the start of a transition of healthcare of the future. 

Evenement
evenement: 
23 juni 2017

Departement EWI en vleva nodigen u graag uit op 23 juni voor een infosessie over de prioriteiten van het Ests voorzitterschap. Het dossier dat zal worden uitgelicht is de nieuwe Single Market Information Tool.

Evenement
evenement: 
16 juni 2017

Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) van het Departement EWI en de Europese Commissie organiseren samen op vrijdag 16 juni een workshop waarbij u een unieke kans krijgt om uw kennis over het aankopen van innovatie via overheidsopdrachten te verruimen. Tijdens deze workshop zullen een aantal voorbeelden uit de Europese praktijk illustreren wat de voordelen zijn van innovatieve overheidsopdrachten en zal EAFIP, het Europees platform voor de promotie van innovatieve overheidsopdrachten zijn recent gepubliceerde ‘Innovation Procurement Toolkit’ voorstellen. 

Evenement
evenement: 
28 april 2017

blokbanner_pio.jpg

Het aankopen van innovatie biedt de overheid nieuwe mogelijkheden om zijn werking te moderniseren en om antwoorden te bieden op de vele problemen en maatschappelijke uitdagingen waarmee ze geconfronteerd wordt.

Eind oktober 2016 gaf de Vlaamse Regering zijn goedkeuring aan het plan van aanpak voor het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO). De ambitie van het programma is om de publieke sector in Vlaanderen  te overtuigen om via het instrument van overheidsopdrachten en het aankopen van onderzoek en ontwikkeling maatschappelijk relevante innovaties te realiseren.

Evenement
evenement: 
22 maart 2017
Dag van de kmo-portefeuille

De vernieuwde kmo-portefeuille: en de kmo-groeisubsidie: bent u benieuwd naar de resultaten van deze hervormingen? Wil u meer weten over de vernieuwde toegang? Of hebt u, als dienstverlener, interesse in de auditprocedure of wil u uw mening kwijt over het nieuwe matchmaking platform?

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.