Voorbije evenementen

Filter op jaar

Filter items
Evenement
evenement: 
1 december 2021

Tijdens dit online evenement op 1 december willen we specifiek de instituten en laboratoria bereiken die gegevens genereren van infectieziekten.

Evenement
evenement: 
20 oktober 2021
Kick-off event 'Digital Europe programme'

De publicatie van de werkprogramma's 2021-2022 van het Digital Europe Programme (DIGITAL) wordt de komende weken verwacht, kort gevolgd door de eerste oproepen binnen het programma. Samen met het NCP Flanders organiseren we een kick-off vergadering op 20 oktober 2021 om informatie te geven over de inhoud van het programma, de uitvoering ervan en de ondersteuning die NCP Vlaanderen kan bieden aan geïnteresseerde stakeholders. Deelname is mogelijk voor het hele evenement of voor geselecteerde sessies.

Evenement
evenement: 
13 oktober 2021

AESIS (Network for Advacing & Evaluating The Societal Impact of Science) organiseert in samenwerking met het Expertisecentrum O&O Monitoring (ECOOM) een conferentie over ‘de impact van sociale wetenschappen, menswetenschappen en kunsten op de maatschappij’.

Evenement
evenement: 
28 september 2021

Om de zoektocht naar het maatschappelijke rendement van wetenschap goed te funderen, is een duidelijk uitgangspunt nodig over hoe je dit wilt meten. Zowel in Nederland als Vlaanderen wordt er gezocht naar parameters om het maatschappelijke rendement van wetenschap beter te kunnen meten en stimuleren, zowel  voor universiteiten als voor hogescholen. Dit virtuele congres zal de nieuwste initiatieven bijeen brengen en bespreken.

Evenement
evenement: 
15 juni 2021

Op dinsdag 15 juni organiseert het SAPHIRe project haar derde webinar van het jaar over gepersonaliseerde geneeskunde in regio’s. Deze keer wordt er ingegaan op innovatie en hoe regionale overheden deze kunnen stimuleren via het uitbouwen van performante gezondheidsecosystemen en het participeren in EU initiatieven.

Evenement
evenement: 
20 mei 2021

In het kader van Horizon Europe zullen gendergelijkheidsplannen geleidelijk worden ingevoerd als een nieuw ontvankelijkheidscriterium voor overheidsinstanties, onderzoeksorganisaties en instellingen voor hoger onderwijs (met inbegrip van private onderzoeksorganisaties en instellingen voor hoger onderwijs) die een aanvraag voor het programma indienen. Op 20 meeiwordt een infosessie georganiseerd door NCP Federal BE, NCP FNRS, NCP Brussel en NCP Flanders om duidelijkheid te verschaffen over dit nieuwe ontvankelijkheidscriterium. 

Evenement
evenement: 
11 mei 2021

Op dinsdag 11 mei organiseert het SAPHIRe project haar tweede webinar van het jaar over gepersonaliseerde geneeskunde in regio’s.

Deze keer wordt er ingegaan op de rol van de industrie en hoe regionale overheden deze kunnen stimuleren via het uitbouwen van performante gezondheidsecosystemen en het participeren in EU initiatieven.

Evenement
evenement: 
21 april 2021

and&, een uniek vijfdaags innovatiefestival, vindt online en offline plaats van 21 tot en met 25 april in Leuven. Meer dan 100 internationale sprekers verzamelen er interdisciplinair rond ‘21 vragen voor de 21e eeuw’. Met als hoofdvraag: We innoveren voor een betere wereld, maar wat is beter? 

Evenement
evenement: 
14 april 2021

Het nieuwe Vanguard Initiative proefproject rond Smart Health, onder meer gecoördineerd door Vlaanderen, heeft tot doel het potentieel van gepersonaliseerde geneeskunde te realiseren en tegelijkertijd de verbonden Europese industriële waardeketens te transformeren. Tijdens het kick-off event maak je kennis met het proefproject, de coördinatoren en deelnemende regio's. Je leert er over de demo-cases en we nodigen je uit om deel te nemen aan het project.

Evenement
evenement: 
16 maart 2021

Horizon Europa, het Europees Kaderprogramma voor Onderzoek en Innovatie, schiet binnen afzienbare tijd uit de startblokken. Een goed moment om opnieuw – in navolging van een eerdere infosessie – een laatste stand van zaken te geven. Dit keer met spécifieke focus op de verschillende werkprogramma’s (de huidige, nog altijd voorlopige stand van zaken).

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.