Abonneren op RSS - 2016

2016

Filter items
Beleidsbrief Werk, Economie, Wetenschap en Innovatie 2016-2017

Beleidsbrief Werk, Economie, Wetenschap en Innovatie 2016-2017

bio-based industrial production

Sustainable use of and value creation from renewable raw materials for bio-based industrial production such as biomaterials and green chemicals in Flanders - Abstract

In 2012 a study was carried out at the request of the Department of Economy, Science and Innovation on the state of play of the bio-based economy (BBE) in Flanders in terms of quality and, wherever possible, in terms of quantity. This study also formulated policy recommendations for stimulating the further transition of the bio-based economy with increased focus on bio-based materials and chemicals, smaller production volumes and higher economic added value, and more employment. The results showed that the bio-based industry in Flanders is still limited, but growing. By updating the available figures this study aims to give a quantitative assessment of today’s bio-based economy in Flanders and to analyse trends, if any. In addition, changes and emphases in the current policy environment (Flemish and EU) as well as regional and international trends are discussed in greater detail.
Nieuws
Gepubliceerd op
9 november 2016

Het Vlaams Departement voor Mobiliteit en Openbare Werken is één van de vijf partners die zich binnen het project CHARM-PCP engageert om de verkeersellende in Europa aan te pakken. Samen hopen ze de innovatie op het vlak van verkeersmanagement aan te zwengelen.

Nieuws
2000 euro voor handelaars bij hinder wegenwerken
Gepubliceerd op
27 december 2016

Handelaars die ernstige hinder ondervinden van openbare werken in hun straat zullen vanaf deze zomer automatisch kunnen rekenen op een hinderpremie van 2000 euro. Daar bovenop kan er nog een extra vergoeding van 80 euro per dag komen als ze ook gedwongen worden hun zaak volledig te sluiten.

Nieuws
Oproep tot het indienen van projectvoorstellen voor een "Flankerend Project" in het kader van het STEM-ICT-impulsprogramma
Gepubliceerd op
23 december 2016

Vlaams minister van Innovatie komt met een ICT-impulsplan om de digitale geletterdheid van jongeren te verhogen. Het plan, dat inzet op acties buiten de schooluren, zal 5 jaar lang ondersteund worden.

Deze oproep richt zich tot het indienen van projectvoorstellen voor het "Flankerend project" in het kader van het ruimere STEM-ICT-impulsprogramma.

Nieuws
Minister Muyters wil jongeren leren coderen
Gepubliceerd op
23 december 2016

Vlaams minister van Innovatie komt met een ICT-impulsplan om de digitale geletterdheid van jongeren te verhogen. Het plan, dat inzet op acties buiten de schooluren, zal 5 jaar lang ondersteund worden. Via een flankerend beleid moeten de verworven ervaringen in die tijd hun weg vinden naar het reguliere onderwijs.

Direct belang van de Vlaamse secundaire sector neemt af

Direct belang van de Vlaamse secundaire sector neemt af

Gegevens uit de databank van het HERMREG-model geven een beeld van de evolutie van de toegevoegde waarde en de werkgelegenheid in de secundaire sector. Naast de evolutie gedurende de laatste 30 jaar komt ook de verwachte ontwikkeling voor de volgende 5 jaar aan bod. Het is geen verrassing dat Vlaanderen en de overige twee gewesten in mindere of meerdere mate worden gekenmerkt door eenzelfde tanende evolutie van de secundaire sector. Voor de komende jaren wordt er echter nagenoeg een stabilisatie van de werkgelegenheid verwacht.
Nieuws
Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (...)
Gepubliceerd op
23 december 2016

O.a. goedkeuring convenanten imec, Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA), Vlaams Interuniversitair Instituut voor Biotechnologie (VIB), Antwerp Management School (AMS), Vlaams Instituut voor de Zee vzw (VLIZ) en Orpheus Instituut.

Nieuws
Schriftelijke vragen 2016 - week 51
Gepubliceerd op
23 december 2016

O.a. Woonkredieten voor zelfstandigen - Knelpunten, Speerpuntclusters - Stand van zaken en Kmo-portefeuille - Stand van zaken subsidiëring.

Nieuws
Catalisti: speerpuntcluster chemie en kunststoffen
Gepubliceerd op
19 december 2016

Gisteravond is Catalisti voorgesteld, een van de vijf speerpuntclusters. Ze moet voor innovatie in de chemie- en kunststoffensector zorgen.

Pagina's

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.