Abonneren op RSS - Algemeen

Algemeen

Filter items
Nieuws
COVID-19: Openstaande en opkomende oproepen
Gepubliceerd op
9 april 2020

Vanuit verschillende Europese instanties worden oproepen gelanceerd om onderzoek en innovatie te stimuleren en COVID-19 en gerelateerde effecten te bestrijden. De deadlines van bestaande oproepen worden vaak uitgesteld om deelnemers meer tijd te geven om hun voorstellen voor te bereiden. Een overzicht van de verschillende oproepen.

Nieuws
COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen
Gepubliceerd op
9 april 2020

Alle academische instellingen en onderzoeksinstellingen hebben noodgedwongen de normale onderzoeksactiviteiten afgebouwd en tot een minimum herleid of gestopt. Enkel het onderzoek op COVID-19 gerelateerde onderwerpen gaat door. Een aantal onderzoeksprojecten werden geheroriënteerd op COVID-19 onderzoek. Ook de industrie zet zich in om oplossingen te ontwikkelen voor verschillende aspecten gelieerd aan COVID-19. Het onderzoek is breed aangepakt en het omvat epidemiologie, diagnose, behandeling en maatschappelijke impact. Een overzicht.

Nieuws
Waarborgcapaciteit Gigarant verhoogd tot 3 miljard euro
Gepubliceerd op
1 april 2020

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits heeft de Vlaamse Regering de waarborgcapaciteit bij Gigarant verhoogd van 1,5 miljard euro tot 3 miljard euro. Ook worden achtergestelde leningen mogelijk voor KMO’s gefocust op start-ups en scale-ups die hun toekomst voorbereiden en nood hebben aan kapitaal. Hiervoor wordt 250 miljoen euro voorzien.

Nieuws
Compensatiepremie voor ondernemers die zwaar omzetverlies hebben
Gepubliceerd op
1 april 2020

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits heeft de Vlaamse Regering beslist dat ook ondernemingen die een groot omzetverlies kennen naar aanleiding van de coronacrisis steun kunnen krijgen. Dat gaat dan om ondernemingen die niet verplicht moeten sluiten, maar (in)direct zware beperkingen ondervinden. Dergelijke ondernemers vinden we in allerlei sectoren zoals in de evenementensector, (para-)medische beroepen, dierenpensions, landbouwsector, dienstenleveranciers of gespecialiseerde voedings- en drankenwinkels zoals een pralinewinkel of wijnhandel. Zij krijgen een compensatiepremie van 3.000 euro om hun verliezen (deels) te compenseren.

Nieuws
Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (3 april 2020)
Gepubliceerd op
6 april 2020

O.a. vervanging regeringsafgevaardigde LRM en imec en Hersamenstelling Hermes beslissingscomité.

Nieuws
Schriftelijke vragen deze week | week 14
Gepubliceerd op
3 april 2020

O.a. gebruik van slimme data en artificiële intelligentie bij VDAB, projecten en initiatieven Smart Cities en werkgelegenheid circulaire economie. 

Nieuws
Gepubliceerd op
1 april 2020

Op 31 maart vond op initiatief van Directeur-Generaal Jean-Eric Paquet, van het Directoraat-Generaal voor Onderzoek en Innovatie van de Europese Commissie (DG RTD), de tweede videoconferentie plaats met de Directeurs-generaal van de lidstaten rond O&I-acties inzake COVID-19. Dit maal met de focus op het ontwikkelen van een vaccin.

Nieuws
Europese lidstaten dringen aan op online platform om COVID-19 gerelateerde O&I data uit te wisselen
Gepubliceerd op
30 maart 2020

Op 24 maart vond een videoconferentie plaats met de Directeurs-generaal van de lidstaten rond O&I-acties inzake COVID-19. De lidstaten informeerden over de acties inzake O&I die in hun land al ondernomen waren. Ze drongen aan op gecoördineerde acties tussen lidstaten en benadrukten de nood aan een online platform om COVID-19 gerelateerde O&I data uit te wisselen.

Nieuws
Gepubliceerd op
27 maart 2020

O.a. implementatie aangepaste IWT-richtlijn en evaluatie innovatiesteun.

Nieuws
Gepubliceerd op
23 maart 2020

Beleidsmakers staan vandaag voor wat nu al het ‘twee-curven probleem’ wordt gedoopt: het afvlakken van zowel de besmettingscurve als de recessiecurve via respectievelijk de gezondheids- en de economische politiek. 

Pagina's

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.