Abonneren op RSS - Algemeen

Algemeen

Filter items
Nieuws
Gepubliceerd op
9 juni 2021

De horecasector heeft in het kader van de coronapandemie in totaal bijna 710 miljoen euro aan steun ontvangen. Voor een café betekent dat bijna 20.000 euro gemiddeld, voor een restaurant is dat ruim 23.000 euro en voor een hotel is dat bijna 34.000 euro. Wie nu grote aankopen van grondstoffen of bijvoorbeeld een investering voor ventilatie moet doen, kan rekenen op de heropstartlening.

Nieuws
Gepubliceerd op
11 juni 2021

De Europese halfgeleideralliantie zou "binnen enkele weken" een feit zijn. Dat heeft Europees Commissaris voor Interne Markt Thierry Breton tijdens een bezoek aan het Leuvense onderzoekscentrum imec gezegd. De alliantie tussen lidstaten, bedrijven en kennisinstellingen moet zorgen voor een verhoogde productie van halfgeleiders in Europa. Halfgeleiders zijn onmisbaar voor het produceren van chips.

Nieuws
Gepubliceerd op
11 juni 2021

O.a. Industrieforum, Gigarant en bestrijding leegstand in steden.

Nieuws
Gepubliceerd op
10 juni 2021

O.a. vragen om uitleg over Open Science Vlaanderen, STEM-actieplan en nieuw instrument voor innovatiesteun.

Nieuws
Gepubliceerd op
10 juni 2021

Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits laat onderzoeken of Vlaanderen een strategische partner kan zijn in de uitrol van een Hyperloop netwerk. Zo zouden grote hoeveelheden goederen op 21 minuten van Brussel naar Schiphol getransporteerd kunnen worden. De Vlaamse industrie en de universiteiten beschikken over belangrijke technologische troeven om een rol te spelen in het onderzoek hiernaar.  

Nieuws
Gezocht: 30.000 nieuwe talenten voor een klimaatneutrale Vlaamse basisindustrie
Gepubliceerd op
7 juni 2021

De Vlaamse industrie doet volop inspanningen om de klimaatdoelstellingen te halen. Hiervoor zijn niet alleen innovatieve technieken nodig, er zijn ook voldoende werkkrachten nodig. De komende 15 jaar is er nood aan 30.000 nieuwe talenten in de basisindustrie. Bovendien zullen ook de taken van de 76.000 werknemers die momenteel aan de slag zijn in deze sectoren sterk evolueren. Voor hen is er nood aan doorgedreven om- en bijscholing in groene en digitale thema’s. Dat blijkt uit de studie ‘Skills roadmap voor de Vlaamse klimaattransitie’.

Nieuws
Gepubliceerd op
5 juni 2021

In de eerste 5 maanden van 2021 werden bijna 3.400 win-winleningen afgesloten voor 64 miljoen euro. Dat zijn er ruim 700 meer dan gans het jaar 2019. Sinds de uitbreiding van het instrument in oktober 2020 zijn mensen massaal ondernemers beginnen steunen met een win-winlening.   

Nieuws
Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (4 juni 2021)
Gepubliceerd op
4 juni 2021

O.a. uitbouw Slimme Regio Vlaanderen, aanpassing steunreglementering strategische transformatiesteun (STS) en sanctie frauduleuze steunaanvraag bij VLAIO, 

Nieuws
Gepubliceerd op
3 juni 2021

O.a. Strategisch Basisonderzoek van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek en 'green lane'-project Gateway to Britain.

Nieuws
Schriftelijke vragen deze week | week 21
Gepubliceerd op
4 juni 2021

O.a. Vlaamse ruimtevaarteconomie, Europese investeringen Limburg, experimentele oproep 'innovatieve starterssteun' en samenstelling projectgroepen Vlaamse Brede Heroverweging.

Pagina's

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.