Abonneren op RSS - Algemeen

Algemeen

Filter items
Nieuws
Europese Raad: COVID-19, klimaat, Brexit en EU-Afrika
Gepubliceerd op
19 oktober 2020

Vorige week kwamen de EU-leiders in Brussel bij elkaar om te spreken over de COVID-19 crisis, de betrekkingen met het Verenigd Koninkrijk, de klimaatverandering en de betrekkingen met Afrika.

Nieuws
Gepubliceerd op
15 oktober 2020

O.a. vraag om uitleg over het recht op ondernemen in tijden van corona, initiatieven om de innovatiesteun voor bedrijven toegankelijker te maken, het industrieforum en het beleid voor een digitale industrie, het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap, 

Nieuws
Gepubliceerd op
12 oktober 2020

De Brexit-taskforce van de Vlaamse Regering voorziet 83 miljoen euro extra steun voor bedrijven die getroffen worden door de gevolgen van de brexit. Dat werd beslist in een vergadering van de taskforce in Brugge. Daarvan zal 33 miljoen euro gaan naar export en 50 miljoen naar het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) die dat zal voorzien in bedrijfssteun. Vlaams minister-president Jan Jambon lanceerde ook een oproep aan KMO's om zich goed voor te bereiden op de Brexit.

Nieuws
Gepubliceerd op
9 oktober 2020

O.a. vriendenaandeel Winwinlening en transformatiesteun.

Nieuws
Schriftelijke vragen deze week | week 41
Gepubliceerd op
9 oktober 2020

Vraag over projecten en slaagkansen bij FWO-Vlaanderen en gebruik AI bij arbeidsbemiddeling.

Nieuws
Gepubliceerd op
8 oktober 2020

Vraag om uitleg over het rapport van het Rekenhof over het Odysseusprogramma en over de zoekfuncties voor jobs via Google.

Nieuws
Gepubliceerd op
2 oktober 2020

Op woensdag 30 september nam de Europese Commissie een pakket van drie belangrijke mededelingen aan op het gebied van onderwijs, onderzoek en innovatie. Samen met de mededelingen over het Digitaal Actieplan en de Europese Onderwijsruimte, maakt de mededeling over een nieuwe Europese Onderzoeksruimte hier deel van uit.

Nieuws
Laatste fase onderhandelingen Horizon Europa: ministers van Onderzoek bereiken akkoord rond openstaande bepalingen
Gepubliceerd op
30 september 2020

De Raad nam op 29 september een algemene benadering (general approach - GA) aan met betrekking tot de resterende openstaande bepalingen inzake Horizon Europa, het Kaderprogramma van de EU voor O&I voor de jaren 2021-2027.

Nieuws
Gepubliceerd op
2 oktober 2020

O.a. COVID-19: verlenging handelshuurlening, bekrachtiging en afkondiging decreet COVID-19-Winwinlening, vervanging lid Raad van Bestuur Limburgse Reconversie Maatschappij (LRM) en Vervolledigen van ‘Vizier 2030 – een 2030-doelstellingenkader voor Vlaanderen’.

Nieuws
Gepubliceerd op
4 oktober 2020

O.a. overheidsopdrachten en deelname van kmo's, financiële participaties in de residentiële ouderenzorg en ondersteuning door studiebureaus.

Pagina's

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.