Abonneren op RSS - Innovatieve overheidsopdrachten

Innovatieve overheidsopdrachten

Filter items
Nieuws
Gepubliceerd op
24 april 2020

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

Nieuws
Vlaamse Regering hecht opnieuw haar principiële goedkeuring aan regeling cofinanciering onderzoek en ontwikkeling in kader van overheidsopdrachten
Gepubliceerd op
10 december 2017

Het ‘Programma Innovatieve Overheidsopdrachten’ stimuleert onder meer 'precommercieel innovatief aankopen', waarbij onderzoek- en ontwikkelingsdiensten worden aangekocht door de overheid om tot nieuwe oplossingen te komen. De Vlaamse Regering hecht opnieuw haar principiële goedkeuring aan de regeling van cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten. Over dit besluit wordt nog het advies ingewonnen van de Raad van State. 

Nieuws
Grote interesse in marktconsultatie rond spraaktechnologie
Gepubliceerd op
6 december 2017

Op 24 november organiseerde PIO samen met het Vlaams Parlement en Addestino een marktconsultatie voor het project ‘Spraaktechnologie voor verslaggeving Vlaams Parlement (ST-VP)’. Meer dan 35 bedrijven en kennisinstellingen, uit binnen- en buitenland, tekenden present.

Nieuws
Tweede PIO-oproep: 28 projectaanvragen in PIO-mailbox
Gepubliceerd op
7 december 2017

Van 27 september tot 1 december 2017 liep de tweede PIO-oproep voor projectvoorstellen gericht op de aankoop of ontwikkeling van innovatieve oplossingen door publieke organisaties. Het PIO-team ontving in totaal maar liefst 28 aanvragen. De voorstellen richten zich vooral op digitalisering en duurzaamheid.

Nieuws
Nieuwe Europese oproepen ‘innovatieve overheidsopdrachten’
Gepubliceerd op
10 november 2017

In totaal is in het Horizon 2020-programma voor 2018-2019 124 miljoen euro aan financiering voorzien voor innovatieve overheidsopdrachten.

Nieuws
Infosessie tweede PIO-oproep een succes
Gepubliceerd op
17 oktober 2017

Met meer dan 80 deelnemers was de infosessie naar aanleiding van de tweede oproep voor innovatieve overheidsopdrachten een succes. Kon u er niet bij zijn, bekijk dan hier de presentaties.

Nieuws
Regelgeving voor cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in overheidsopdrachten
Gepubliceerd op
10 oktober 2017

De Vlaamse Regering keurde op 6 oktober 2017 het ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering goed dat de voorwaarden vastlegt voor cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten. Dit besluit verankert de aanpak van het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten in de Vlaamse regelgeving en wijst de bevoegdheid voor het toekennen van de cofinanciering toe aan het Hermesbeslissingscomité.

Nieuws
Gepubliceerd op
2 oktober 2017

Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) roept voor een tweede maal de publieke sector in Vlaanderen op om innovatieve projecten op te starten.

Nieuws
Innovatieve overheidsopdrachten: maak kennis met de 12 goedgekeurde projecten
Gepubliceerd op
24 september 2017

Onze eerste oproep was bijzonder succesvol en heeft geleid tot de opstart van 12 innovatieve projecten. Maak hier kennis met de goedgekeurde projecten.

Nieuws
PIO: aankondiging van opdrachten voor begeleiding, ondersteuning en facilitering van marktconsultaties
Gepubliceerd op
8 september 2017

Het Departement EWI wenst in de loop van 2017, 2018 en 2019 over te gaan tot het plaatsen van meerdere opdrachten voor begeleiding, ondersteuning en facilitering van open marktconsultaties voor projecten in het kader van het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO). Optioneel kunnen de opdrachten ook ondersteuning bij het uitschrijven van opdrachtdocumenten inhouden.

Pagina's

X
Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.