Artificiële Intelligentie en Cybersecurity: benchmark studies

Gepubliceerd op 06 september 2018

Begin juli brachten we gedurende twee dagen, in samenwerking met diverse actoren, de stakeholders in de domeinen 'cybersecurity' en 'artificiële intelligentie' samen. Vlaanderen heeft immers de ambitie om tot de digitale koplopers te behoren, ook in deze domeinen.

De inhoudelijke start werd telkens gegeven door PwC die op dat ogenblik een benchmarking studie finaliseerden over de positie van Vlaanderen in deze twee domeinen in opdracht van het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI).

Deze twee benchmarkstudies zijn nu gefinaliseerd en kunnen hieronder worden gedownload.  

Dit kan je ook interesseren

22 maart 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 april 2024)

O.a. afbakening vier nieuwe steunzones, actieplan Einsteintelescoop, Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie en Cybersecurity 2024-2028 en pilootoproep faciliteren industriële transitie naar low-carbon-processen in Vlaamse basisindustrie.
29 februari 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (29 februari 2024)

O.a. vraag om uitleg over de impact van artificiële intelligentie op productiviteit en ongelijkheid, de Europese Net-Zero Industry Act en over onderzoek naar de aanwezigheid van witte waterstof.
08 februari 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (8 februari 2024)

Vraag om uitleg over de hervorming van de kmo-portefeuille, de ontwikkeling van AI-toepassingen via amai! en de initiatieven met betrekking tot de circulaire economie tijdens het Belgische EU-voorzitterschap.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.