Belgisch voorzitterschap en Europese Commissie organiseren belangrijke conferentie over duurzame bio-economie

Filter items
Nieuws
14 september 2010

KBBE 2010 Conferentie

Het Belgisch voorzitterschap organiseert op 14 september 2010 samen met de Europese Commissie in Brussel een conferentie over het opbouwen van een kennisgebaseerde bio-economie. Het departement EWI is gastheer tijdens deze conferentie. 

De waarde van de Europese bio-economie wordt geschat op meer dan 2000 miljard euro. Er werken ongeveer 22 miljoen mensen en de vooruitzichten voor verdere groei zijn veelbelovend. Senior wetenschappers, stakeholders, Europese en nationale beleidsmakers zullen met elkaar de drijvende krachten van de bio-economie bespreken, en de noden die vereist zijn op het vlak van onderzoek en innovatie om een bio-economie op te bouwen.

De bio-economie in Vlaanderen

Ingrid Lieten, Vlaams Minister van Innovatie, verklaart dat Vlaanderen zoals vele Europese regio's en lidstaten maatregelen neemt om de bio-economie te implementeren in een publiek-private samenwerking met de stakeholders.

Zo heeft de chemische industrie in Vlaanderen een strategie gelanceerd voor het groener maken van industriële processen en productiemethoden vanuit het pas opgestarte Belgische SusChem platform. Het midden- en kleinbedrijf en onderzoekscentra die werken aan innovatieve technologieën van de tweede generatie voor een betere bio-economie slaan de handen in elkaar in het Vlaamse CINBIOS/FlandersBio-netwerk.

Vlaanderen is ook betrokken in verschillende internationale samenwerkingsverbanden. Zo is er het INTERREG-project Biobase met een budget van 21 miljoen euro, waarin Vlaanderen, Zeeland en de Europese Commissie samenwerken. In het kader hiervan opent in oktober 2010 een 'open access' biotechnologische proefinstallatie haar deuren voor pre-industriële innovatieprojecten.
Parallel met de conferentie heeft een tentoonstelling plaats van geselecteerde bio-producten, gaande van voeder en voedingswaren tot een prototype van de eerste biologische autoband – product van de samenwerking tussen Europese en Amerikaanse bedrijven.

Meer weten?

www.kbbe2010.be

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Laatste tweets