Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (11 maart 2016)

Filter items
Nieuws
11 maart 2016

Economie

Brownfieldconvenant

De Vlaamse Regering hecht haar goedkeuring aan de definitieve brownfieldconvenant voor het project 120. Mechelen – Ragheno III.

SYNTRA Vlaanderen

De Vlaamse Regering beslist tot eervol ontslag en benoeming van een aantal leden van de praktijkcommissie van het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming – SYNTRA Vlaanderen.

Wetenschap

Het Nederlands-Vlaams Instituut in Cairo

In 1998 werd 'Het Nederlands Instituut voor Archeologie en Arabische Studiën' omgevormd tot 'Het Nederlands-Vlaams Instituut in Cairo (NVIC, Netherlands-Flemish Institute in Cairo)'.

Het NVIC is een samenwerkingsverband tussen acht universiteiten in Vlaanderen en Nederland onder leiding van de Universiteit van Leiden met als doel de onderwijs- en onderzoeksactiviteiten van de participerende universiteiten rond Egyptologie, archeologie, papyrologie en Hellenistische en Koptische studies, evenals de Arabische en culturele studies in het algemeen in het Midden-Oosten te stimuleren en ontwikkelen.

Daarnaast draagt het instituut ook bij tot de promotie van de Nederlandse en Vlaamse cultuur in het Midden-Oosten. 

Op 25 mei 1983 werd door de Nederlandse en Egyptische regering een overeenkomst gesloten, waarin de status van 'The Netherlands Institute of Archaeology and Arabic Studies' werd beschreven en ook een aantal voorrechten en immuniteiten werden toegekend.

De omvorming van het instituut in 1998 werd weliswaar geacteerd door de Egyptische overheid, maar het verdrag werd als dusdanig niet aangepast.

Daarom beslist de Vlaamse Regering nu formele onderhandelingen aan te vatten met de Nederlandse en de Egyptische regering over het afsluiten van een akkoord over het NVIC. 

De secretaris-generaal van het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie, de secretaris-generaal van het Departement Onderwijs en Vorming en de secretaris-generaal van het Departement internationaal Vlaanderen zullen in onderling overleg de delegatie samenstellen die de onderhandelingen met Nederland en Egypte zal voeren.

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.