Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (18 oktober 2019)

Filter items
Nieuws
18 oktober 2019

Programmadecreet begrotingsopmaak 2020

De Vlaamse Regering hecht haar principiële goedkeuring aan het voorontwerp van decreet met de bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2019 en aan de bijhorende Memorie van Toelichting. Over dit voorontwerp van decreet wordt het advies ingewonnen van de SERV, de VLOR, de SAR WGG, de SARC, de VREG, de Vlaamse Woonraad, de Minaraad, de SARO, de MORA, de SALV, de VARIO en de Vlaamse Jeugdraad. Daarna gaat het voor advies naar de Raad van State. Het voorontwerp van decreet wordt ook voorgelegd aan de sociale partners.

PDF icon programmadecreet_begrotingsopmaak_2020_-_nota.pdf

PDF icon programmadecreet_begrotingsopmaak_2020_-_memorie_van_toelichting.pdf

PDF icon programmadecreet_begrotingsopmaak_2020_-_voorontwerp_van_decreet.pdf           

 

Programmadecreet begrotingsaanpassing 2019

De Vlaamse Regering hecht haar principiële goedkeuring aan het voorontwerp van decreet met de bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2019 en aan de bijhorende Memorie van Toelichting. Over dit voorontwerp van decreet wordt nog het advies ingewonnen van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), de Vlaamse Onderwijsraad (VLOR), de Strategische Adviesraad voor het Vlaamse Welzijns-, Gezondheids- en Gezinsbeleid (SAR WGG), de Strategische AdviesRaad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media (SARC), de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG), de Vlaamse Woonraad, de Milieu- en Natuurraad (Minaraad), de Strategische Adviesraad Ruimtelijke Ordening–Onroerend Erfgoed (SARO), de Mobiliteitsraad (MORA), de Strategische Adviesraad voor Landbouw en Visserij (SALV), de Vlaamse Raad voor Wetenschap en Innovatie (VARIO), de Vlaamse Jeugdraad en daarna van de Raad van State. Het voorontwerp van decreet wordt ook geagendeerd voor onderhandelingen in de bevoegde onderhandelingscomités.      

PDF icon programmadecreet_begrotingsaanpassing_2019_-_nota_aan_de_vlaamse_regering.pdf

PDF icon programmadecreet_begrotingsaanpassing_2019_-_memorie_van_toelichting.pdf

PDF icon programmadecreet_begrotingsaanpassing_2019_-_voorontwerp_van_decreet.pdf

 

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • Vlaams herstelplan: vierluik voor het herstel van onze economie

  1 juni 2020

  Op initiatief van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits komt er een welvaartsfonds ter waarde van 500 miljoen euro dat belegt in kapitaalsverhogingen en achtergestelde leningen van toekomstgerichte Vlaamse ondernemingen. Particulieren kunnen investeren in het fonds en krijgen een dubbel voordeel: een fiscaal voordeel en voordelige voorwaarden bij erfenis. Deze nieuwe maatregel past in het groter Vlaams herstelplan, een vierluik. Dat is een garantie om gezonde bedrijven door de crisis te helpen en te zorgen voor een versnelling van het economisch herstel.

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (2 juni 2020)

  29 mei 2020

  O.a. goedkeuring convenant Vlerick Business School (VBS, Vlerick), definitieve goedkeuring wijzigingsbesluit subsidiëring Odysseusprogramma door FWO en benoeming onafhankelijke bestuurder Raad van bestuur LRM.

 • EU-nieuws deze week | 25 - 29 mei 2020

  29 mei 2020

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • België werkt internationale achterstand weg in O&O

  België werkt internationale achterstand weg in O&O

  29 mei 2020

  België hinkt niet langer achterop op vlak van investeringen in onderzoek en ontwikkeling (O&O) en werkt de achterstand weg ten aanzien van de belangrijkste Europese handelspartners, Japan en de Verenigde Staten. Dat blijkt uit cijfers van het Federaal Wetenschapsbeleid (Belspo) over de investeringsintenties van de verschillende overheden tussen 2009 en 2019. De Vlaamse overheid blijft de belangrijkste openbare investeerder in onderzoek en ontwikkeling, met bijna 60 procent van de totale budgettaire overheidskredieten in 2019.

 • Steunmaatregelen coronacrisis: ruim 1 miljard euro aan premies uitbetaald

  Steunmaatregelen coronacrisis: ruim 1 miljard euro aan premies uitbetaald

  28 mei 2020

  Vlaanderen heeft al voor meer dan 1 miljard euro aan hinder- en compensatiepremies uitbetaald. Dat heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits in het Vlaams Parlement gezegd. Tegen 8 juni zal dat bedrag oplopen tot 1,4 miljard euro. Voor de horecasector zal dat ongeveer 300 miljoen euro zijn.