Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (20 mei 2022)

Gepubliceerd op 20 mei 2022

>>>>>> Bekijk hier alle beslissingen en bijhorende documenten van 13 mei 2022

Economie 

Toekenning van Strategische Transformatiesteun aan Orfit Industries nv te Wijnegem

De Vlaamse Regering kent een strategische transformatiesteun van 667.353 euro toe aan Orfit Industries nv in Wijnegem. Orfit Industries levert immobilisatiesystemen voor kankerpatiënten in de radiotherapie, orthesematerialen voor patiënten in fysieke revalidatie en materialen voor prothesekokers voor patiënten met amputaties. Het transformatieproject focust op het marksegment radiotherapie, waarbij een nieuwe fabriek wordt gebouwd voor de radiotherapiehardware. ​Orfit Industries wil met haar productgamma evolueren naar een volgende generatie producten in het radiotherapiegamma, waarbij de integratie van slimme functionaliteit en verbeterde mechanische prestaties centraal staan.

Toekenning van Strategische Transformatiesteun aan Covestro nv te Antwerpen

​De Vlaamse Regering kent een strategische transformatiesteun van 963.620 euro toe aan Covestro nv in Antwerpen.  Covestro nv is een dochteronderneming van de Duitse chemie- en farmagigant Bayer, en produceert hoogwaardige kunstoffen, tussenproducten en additieven voor kunststoffen die gebruikt worden in de bouw, de elektronica of de automobielsector. Het transformatieproject omvat de productie van een nieuw type polycarbonaat (PC) en de bijbehorende uitrol van een volledig nieuw ontwikkeld productieproces in de vestiging in Antwerpen. De onderneming investeert hierin meer dan 33 miljoen euro.

Toekenning van Strategische Transformatiesteun aan CNH Industrial Belgium nv te Zedelgem

De Vlaamse Regering kent een strategische transformatiesteun van 2 miljoen euro toe aan CNH Industrial Belgium nv in Zedelgem. ​CNH Industrial Belgium nv maakt deel uit van de CNH Industrial groep en ontwerpt, produceert en verkoopt landbouw- en bouwconstructiemachines, vrachtwagens, bedrijfsvoertuigen, bussen en speciale voertuigen, naast een breed portfolio van aandrijflijntoepassingen. Met het transformatieproject wil het bedrijf een nieuwe architectuur, eerste modellen en een nieuwe flexibele en performante productielijn ontwikkelen voor flagship maaidorsers met rotortechnologie die substantiële verbeteringen bieden op het vlak van oogstcapaciteit, modulariteit, procesautomatisering en total cost of ownership-reductie.

 

Wetenschap 

-

 

Innovatie 

-

Dit kan je ook interesseren

12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
05 april 2024

Circular Economy Forum

Het Belgische Circular Economy Forum, onderdeel van het World Circular Economy Forum (WCEF2024), vindt plaats op 17 april in de Square in Brussel. De focus ligt op de opschaling van de circulaire economie en brengt daarom voorbeelden en keynotes uit heel Europa die aantonen dat de circulaire economie geen onbereikbare droom is.
05 april 2024

Industrieel beleid: Vlaanderen, Nederland, Frankrijk en Duitsland bespreken gezamenlijke Europese uitdagingen

De toekomst van het Europees industrieel beleid stond centraal op de eerste informele meeting van de leidende ambtenaren van de diverse ministeries voor economische zaken.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.