Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (20 mei 2022)

Filter items
Nieuws
20 mei 2022

>>>>>> Bekijk hier alle beslissingen en bijhorende documenten van 13 mei 2022

Economie 

Toekenning van Strategische Transformatiesteun aan Orfit Industries nv te Wijnegem

De Vlaamse Regering kent een strategische transformatiesteun van 667.353 euro toe aan Orfit Industries nv in Wijnegem. Orfit Industries levert immobilisatiesystemen voor kankerpatiënten in de radiotherapie, orthesematerialen voor patiënten in fysieke revalidatie en materialen voor prothesekokers voor patiënten met amputaties. Het transformatieproject focust op het marksegment radiotherapie, waarbij een nieuwe fabriek wordt gebouwd voor de radiotherapiehardware. ​Orfit Industries wil met haar productgamma evolueren naar een volgende generatie producten in het radiotherapiegamma, waarbij de integratie van slimme functionaliteit en verbeterde mechanische prestaties centraal staan.

Toekenning van Strategische Transformatiesteun aan Covestro nv te Antwerpen

​De Vlaamse Regering kent een strategische transformatiesteun van 963.620 euro toe aan Covestro nv in Antwerpen.  Covestro nv is een dochteronderneming van de Duitse chemie- en farmagigant Bayer, en produceert hoogwaardige kunstoffen, tussenproducten en additieven voor kunststoffen die gebruikt worden in de bouw, de elektronica of de automobielsector. Het transformatieproject omvat de productie van een nieuw type polycarbonaat (PC) en de bijbehorende uitrol van een volledig nieuw ontwikkeld productieproces in de vestiging in Antwerpen. De onderneming investeert hierin meer dan 33 miljoen euro.

Toekenning van Strategische Transformatiesteun aan CNH Industrial Belgium nv te Zedelgem

De Vlaamse Regering kent een strategische transformatiesteun van 2 miljoen euro toe aan CNH Industrial Belgium nv in Zedelgem. ​CNH Industrial Belgium nv maakt deel uit van de CNH Industrial groep en ontwerpt, produceert en verkoopt landbouw- en bouwconstructiemachines, vrachtwagens, bedrijfsvoertuigen, bussen en speciale voertuigen, naast een breed portfolio van aandrijflijntoepassingen. Met het transformatieproject wil het bedrijf een nieuwe architectuur, eerste modellen en een nieuwe flexibele en performante productielijn ontwikkelen voor flagship maaidorsers met rotortechnologie die substantiële verbeteringen bieden op het vlak van oogstcapaciteit, modulariteit, procesautomatisering en total cost of ownership-reductie.

 

Wetenschap 

-

 

Innovatie 

-

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • Bevraging: onderzoeksfinanciering in Vlaanderen en onderzoekscarrière

  Geef uw mening over het Vlaamse onderzoeksbeleid

  27 juni 2022

  Wij nodigen u graag uit om deel te nemen aan een enquête die kadert in een bredere systeemevaluatie met betrekking tot aspecten van het Vlaamse wetenschaps- en innovatiebeleid (W&I-beleid). In deze enquête polsen we naar de ervaringen en de mening van onderzoekers en voormalige onderzoekers over onder meer de financiering van onderzoek en de onderzoeksloopbaan.

 • Vlaanderen keurt kader goed voor buitenlandse investeringen vanuit niet-EU-lidstaten

  Vlaanderen keurt kader goed voor buitenlandse investeringen vanuit niet-EU-lidstaten

  26 juni 2022

  Om zich te beschermen tegen investeringen vanuit niet-EU-lidstaten die een bedreiging kunnen vormen voor de nationale veiligheid, de openbare orde en de Vlaamse strategische belangen, keurde de Vlaamse Regering een ontwerp van decreet tot instemming met een interfederaal samenwerkingsakkoord om een screeningsmechanisme uit te bouwen, principieel goed.

 • EU-nieuws deze week | 20 - 24 juni 2022

  24 juni 2022

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (24 juni 2022)

  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (24 juni 2022)

  24 juni 2022

  O.a. screeningmechanisme buitenlandse directe investeringen en hinderpremie openbare werken.

 • Gedachtewisseling over het VARIO-advies 'Visie op een goede beleidsmix tussen vrije en thematische steun voor O&O in Vlaanderen'

  23 juni 2022

  Sprekers zijn Dirk Van Dyck (plaatsvervangend voorzitter VARIO), Danielle Raspoet (directeur VARIO), Veerle Linseele (senior beleidsadviseur VARIO) en Jo Brouns (Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw)