Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 april 2022)

Gepubliceerd op 22 april 2022

>>>> Bekijk hier alle beslissingen en bijhorende documenten van 22 april 2022

Economie 

Plan Vlaamse Veerkracht: Ecologiesteun aan bedrijven in kader van Blue Deal

​Met de Blue Deal  wil de Vlaamse Regering de droogteproblematiek en waterschaarste op een structurele manier aanpakken, met een verhoogde inzet van middelen en juiste instrumenten, met betrokkenheid van de industrie en de landbouwers als deel van de oplossing en met een duidelijke voorbeeldrol voor de Vlaamse en andere overheden. De Vlaamse Regering keurt nu de verdere besteding van de voorziene 10 miljoen euro goed die ingezet zal worden voor de versterking van ecologiesteun aan bedrijven voor projecten die tegemoetkomen aan de waterproblematiek.

Plan Vlaamse Veerkracht: Overheidsopdracht ‘Competentiechecks in Vlaamse ondernemingen’

​De Vlaamse Regering hecht haar goedkeuring aan de overheidsopdracht ‘Competentiechecks in Vlaamse ondernemingen’ en de aanstelling van een tijdelijke projectcoördinator om deze opdracht uit te werken. De opdracht kadert in het financieel ondersteunen van ondernemingen zodat zij voorzien worden van dienstverlening en advies om te evolueren naar meer toekomstgericht competentiedenken en naar het versterken van de competenties voor hun werknemers. De opdracht voorziet concreet in het  aanbieden van dienstverlening en advies aan minimaal 500 organisaties in Vlaanderen. Dit kunnen organisaties zijn uit de profit, social profit sector of bepaalde lokale besturen (voor wat betreft kinderopvang, ouderenzorg en thuiszorg). Met deze opdracht wordt ingezet op het bij ondernemingen binnenbrengen van duurzaam competentiedenken als een systematisch organisatieproces. Het gaat dus niet om het aanbieden van een eenmalige ‘check’, maar wel om een methode of systematiek om rond competenties in de organisatie te werken. Hiervoor wordt 10 miljoen euro voorzien.

 

Wetenschap

Raad van bestuur Agentschap Plantentuin Meise: vervanging lid

Veerle Geerinckx legt op 20 april de eed af als Vlaams volksvertegenwoordiger. Daarom moet ze vervangen worden als voorzitter en lid van de raad van bestuur van agentschap Plantentuin Meise.  De Vlaamse Regering vervangt Veerle Geerinckx, aan wie eervol ontslag wordt verleend, door Philip Roosen​ als lid van de raad van bestuur van het Agentschap Plantentuin Meise. Ze duidt Lieve Maes aan als voorzitter van de raad van bestuur. ​

 

Innovatie

-

Dit kan je ook interesseren

18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.
12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
05 april 2024

Circular Economy Forum

Het Belgische Circular Economy Forum, onderdeel van het World Circular Economy Forum (WCEF2024), vindt plaats op 17 april in de Square in Brussel. De focus ligt op de opschaling van de circulaire economie en brengt daarom voorbeelden en keynotes uit heel Europa die aantonen dat de circulaire economie geen onbereikbare droom is.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.