Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 november 2019)

Gepubliceerd op 22 november 2019

Herverdelingsbesluit Industriële Onderzoeksfondsen (IOF)

De Vlaamse Regering beslist tot herverdeling van 20 miljoen euro voor het begrotingsjaar 2019 in het kader van de ondersteuning van de Industriële Onderzoeksfondsen en interfaceactiviteiten van de associaties in de Vlaamse Gemeenschap.

De beleidsmaatregelen Industriële Onderzoeksfondsen (IOF) en de interfaceactiviteiten hebben als doel de wisselwerking tussen de instellingen voor hoger onderwijs en de economische en maatschappelijke actoren in Vlaanderen te versterken.

De middelen die voor beide instrumenten worden ingezet, moeten dus helpen om de academische kennis te valoriseren in maatschappelijke en/of industriële toepassingen.  

>> Lees hier meer over het Industrieel Onderzoeksfonds

PDF icon besluit_vlaamse_regering_iof.pdf

PDF icon nota_vlaamse_regering_iof.pdf

Uitvoering Masterplan ‘Onderwijs voor een ondernemende generatie’: Toekenning steun aan vzw Vlaamse Jonge Ondernemingen en vzw MyMachine

De Vlaamse Regering kent een werkingssubsidie toe van 1,35 miljoen euro aan de vzw Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo), voor de uitvoering van het Masterplan ‘Onderwijs voor een ondernemende generatie’ in het werkingsjaar 2019-2020. Daarnaast kent ze een werkingssubsidie toe van 120.000 euro aan de vzw MyMachine voor de uitvoering van het project MyMachine Vlaanderen uit het Masterplan. Dat deelproject voert MyMachine vzw uit samen met Vlajo.

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.
12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.