Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (24 april 2020)

Filter items
Nieuws
24 april 2020

Economie 

Strategische transformatiesteun aan Alucan Benelux bv in Lummen

De Vlaamse Regering kent 1 miljoen euro strategische transformatiesteun toe aan Alucan Benelux bv in Lummen. Alucan Benelux bv werd recent opgericht en zal 11,5 miljoen euro investeren in een nieuwe productiefaciliteit in Lummen voor de productie en de verdeling van aluminium spuitbussen en containers met grote diameter. Hiervoor zal ze een nieuw soort legering aanwenden. Dit strategisch transformatieproject gaat gepaard met een tewerkstelling van 26 voltijdse equivalenten.  

Principiële goedkeuring Brownfieldconvenant 193. Genk – Genk Green Logistics

De Vlaamse Regering hecht haar principiële goedkeuring aan het ontwerp van Brownfieldconvenant 193. Genk – Genk Green Logistics. Ze geeft het Agentschap Innoveren & Ondernemen de opdracht om op het gepaste tijdstip de voorziene inspraakvergadering aan te kondigen en te organiseren in samenwerking met de betrokken gemeenten.  

Strategische transformatiesteun VT Logistics bv in Lommel

De Vlaamse Regering kent 736.000 euro strategische transformatiesteun toe aan VT Logistics bv in Lommel. Het transformatieproject is gericht op het aanbieden van een centraal dienstverleningsmodel in de behandeling van leeggoed. De volledige organisatie van de retourstromen in combinatie met de sortering en creditatie is nieuw voor de sector en in handen van VT Logistics bv. Binnen de looptijd van het transformatieproject zal de onderneming 15 medewerkers aanwerven.

Principiële goedkeuring Brownfieldconvenant 167. Diegem – Oude Haachtsesteenweg

De Vlaamse Regering keurt principieel het ontwerp van Brownfieldconvenant 167. Diegem – Oude Haachtsesteenweg goed. Ze geeft het Agentschap Innoveren & Ondernemen de opdracht om op het gepaste tijdstip de voorziene inspraakvergadering aan te kondigen en te organiseren in samenwerking met de betrokken gemeente.

Strategische transformatiesteun aan Nutrex nv in Lille

De Vlaamse Regering kent zo'n 742.000 euro strategische transformatiesteun toe aan Nutrex nv in Lille. Nutrex is een Vlaams familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de groothandel en distributie van hoogwaardige toevoegingsmiddelen voor gebruik in diervoeder voor de wereldwijde markt. Het wil transformeren van een distributie- en handelsgedreven onderneming naar een productie-entiteit met eigen productontwikkeling.

 

Wetenschap 

-

 

Innovatie 

-

 

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen

  COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen

  6 juli 2020

  Alle academische instellingen en onderzoeksinstellingen hebben noodgedwongen de normale onderzoeksactiviteiten afgebouwd en tot een minimum herleid of gestopt. Enkel het onderzoek op COVID-19 gerelateerde onderwerpen gaat door. Een aantal onderzoeksprojecten werden geheroriënteerd op COVID-19 onderzoek. Ook de industrie zet zich in om oplossingen te ontwikkelen voor verschillende aspecten gelieerd aan COVID-19. Het onderzoek is breed aangepakt en het omvat epidemiologie, diagnose, behandeling en maatschappelijke impact. Een overzicht.

 • Vlaanderen stevig op koers naar 3% O&O-intensiteit

  Vlaanderen stevig op koers naar 3% O&O-intensiteit

  6 juli 2020

  Om Vlaanderen uit te bouwen als een sterke en competitieve regio in Europa heeft Vlaanderen zich geëngageerd om de Europese doelstelling na te streven om tegen 2020 3% van haar BBPR te besteden aan onderzoek en ontwikkeling (O&O). In de 3% light nota van 2020 berekent ECOOM, het Vlaamse Expertisecentrum voor O&O,  dat de uitgaven voor O&O als percentage van het BBPR de afgelopen tien jaar elk jaar toegenomen zijn, tot 2,92% in 2018.

 • COVID-19: Openstaande en opkomende oproepen

  COVID-19: Openstaande en opkomende oproepen

  6 juli 2020

  Vanuit verschillende instanties worden oproepen gelanceerd om onderzoek en innovatie te stimuleren en COVID-19 en gerelateerde effecten te bestrijden. De deadlines van bestaande oproepen worden vaak uitgesteld om deelnemers meer tijd te geven om hun voorstellen voor te bereiden. Een overzicht van de verschillende oproepen.

 • Duitsland neemt Voorzitterschap Raad van de EU op

  4 juli 2020

  Op 1 juli 2020 is het Duits Voorzitterschap van de Raad van de EU van start gegaan voor de komende zes maanden (tot 31 december 2020), met als motto “Together for Europe’s recovery”. Tegelijk startte een nieuw Triovoorzitterschap binnen de Raad (Duitsland – Portugal – Slovenië) voor het komende anderhalf jaar.

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (3 juli 2020)

  3 juli 2020

  O.a. Strategische transformatiesteun Renson Sunprotection-Screens nv in Waregem en tijdelijke uitbreiding Strategische Transformatiesteun (STS).