Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (28 juni 2019)

Filter items
Nieuws
28 juni 2019

Economie

Strategisch transformatiesteun DV Fresh bvba

De Vlaamse Regering kent een strategische transformatiesteun van 951.913 euro toe aan DV Fresh bvba in Pittem. DV Fresh is gespecialiseerd in de verwerking van allerlei verse groenten. Met de transformatie wil DV Fresh nieuwe producten en productcombinaties aanbieden en sneller en flexibeler kunnen inspelen op de markt en op consumententrends. Daarbij wil ze het productieapparaat verduurzamen door te transformeren naar innovatieve processen en concepten, en wil ze kleinere individuele verpakkingen maken om food waste tegen te gaan.

Strategische ecologiesteun EuroChem nv

De Vlaamse Regering kent een strategische ecologiesteun toe van 1 miljoen euro aan EuroChem Antwerpen nv in Antwerpen. EuroChem Antwerpen maakt deel uit van de Zwitserse EuroChem Group AG en produceert enkelvoudige stikstofmeststoffen en samengestelde NPK-meststoffen. De investering moet de ammoniak- en stofuitstoot met respectievelijk 20% en 10% verminderen.

Strategische transformatiesteun Aperam Stainless Belgium nv

De Vlaamse Regering kent een strategische transformatiesteun toe van 2 miljoen euro aan Aperam Stainless Belgium nv in Genk. Aperam Stainless Belgium nv is de Europese lead plant van de Aperam Group, die is opgericht als spin-off van de ArcelorMittal Group. Aperam Stainless Belgium nv produceert vlak koud- en warmgewalst roestvast staal in bobijnen of platen tot twee meter breed. Het project Aperam Genk Smart Factory wil de verouderende site een nieuwe toekomst inloodsen, via het uitbouwen van een volledig nieuw productieproces van dun koudgewalst roestvast staal. De nieuwe installatie integreert mathematische modellen waarbij aan de hand van sensoren, connectiviteit en robotisering een digitale revolutie plaatsvindt, die leidt tot nieuwe producten en een nieuwe manier van produceren, wat een zero waste van grondstoffen of zijstromen tot gevolg heeft. 

Strategische ecologiesteun INEOS Styrolution Belgium nv

De Vlaamse Regering kent een strategische ecologiesteun toe van 1 miljoen euro aan INEOS Styrolution Belgium nv in Antwerpen. De INEOS Styrolution groep is wereldleider in de markt van styreen-gebaseerde kunststoffen. De productiesite in België is de grootste geïntegreerde styreenplant ter wereld, en ook de enige styreenmonomeerproductieplant in Europa van de INEOS Styrolution groep. De steun is bedoeld voor het STACE-project (Styrene Antwerp Capacit Expansion), bedoeld om niet alleen een capaciteitsuitbreiding te realiseren, maar ook een significante daling van het specifiek energieverbruik.

 

 

Wetenschap

Onderzoeksprogramma AI Vlaanderen: subsidie

Op 22 maart 2019 keurde de Vlaamse Regering het Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie (AI) goed. Daarin werd een Vlaamse AI-beleidsagenda voorgesteld, bestaande uit drie complementaire delen. (>> zie hier)

Voor de uitvoering van het eerste luik, top strategisch basisonderzoek voor het gericht ontwikkelen van nieuwe kennis, wetenschappelijke doorbraken en talent op wereldniveau, keurt de Vlaamse Regering nu een subsidie toe voor het begrotingsjaar 2019, voor een bedrag van maximaal 6 miljoen euro voor het Onderzoeksprogramma Artificiële Intelligentie Vlaanderen.

 

 

Innovatie

Onderzoeksprogramma AI Vlaanderen: subsidie

Op 22 maart 2019 keurde de Vlaamse Regering het Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie (AI) goed. Daarin werd een Vlaamse AI-beleidsagenda voorgesteld, bestaande uit drie complementaire delen (>>zie hier).

Voor de uitvoering van het eerste luik, top strategisch basisonderzoek voor het gericht ontwikkelen van nieuwe kennis, wetenschappelijke doorbraken en talent op wereldniveau, keurt de Vlaamse Regering nu een subsidie toe voor het begrotingsjaar 2019, voor een bedrag van maximaal 6 miljoen euro voor het Onderzoeksprogramma Artificiële Intelligentie Vlaanderen.

 

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • Waterstof: tien jaar Vlaams-Nederlandse samenwerking

  Waterstof: tien jaar Vlaams-Nederlandse samenwerking

  18 november 2019

  10 jaar geleden startte WaterstofNet een intense samenwerking rond waterstof op, met bedrijven en overheden in Vlaanderen en Nederland. Dit binnen het Interreg project ‘Waterstofregio’. Die samenwerking heeft heel wat in beweging gezet en heeft geleid tot heel concrete resultaten en steeds ambitieuzere toekomstplannen. Vorige week werden een heel aantal waterstoftoepassingen gedemonstreerd bij het provinciehuis in ’s-Hertogenbosch. Ook presenteerden verschillende bedrijven hun ervaringen en toekomstplannen rond waterstof.

 • Kmo-porteuille aangepast

  Kmo-porteuille aangepast

  16 november 2019

  Vlaams minister van Economie Hilde Crevits heeft de aanpassing van de kmo-portefeuille goedgekeurd. Met de kmo-portefeuille kunnen kleine en middelgrote ondernemingen via een eenvoudig elektronisch systeem opleidingen en adviezen aankopen.

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (15 november 2019)

  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (15 november 2019)

  15 november 2019

  O.a. herverdeling Bijzondere Onderzoeksfondsen (BOF).

 • Beleidsnota EWI: toelichting in commissie Vlaams Parlement

  14 november 2019

  Minister Hilde Crevits lichtte vorige week in de commissie de uitgavenbegroting 2020 en de beleidsnota Economie, Wetenschap en Innovatie 2019-2024 toe.

 • Online cursus artificiële intelligentie gelanceerd

  Online cursus artificiële intelligentie gelanceerd

  8 november 2019

  Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) heeft een nieuwe online cursus over artificiële intelligentie (AI) gelanceerd in samenwerking met de VDAB. De cursus kadert in 'levenslang leren' en moet ervoor zorgen dat werknemers leren omgaan met artificiële intelligentie.