Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (28 oktober 2022)

Gepubliceerd op 28 oktober 2022

>> Bekijk hier alle beslissingen en documenten van 28 oktober 2022

Economie 

Regels toekenning subsidies bijzondere crisissteun internationalisering en starterspakketten internationalisering voor activiteiten ter bevordering van internationaal ondernemen

De Vlaamse Regering stelt de voorwaarden en de regels vast voor de toekenning van subsidies in de vorm van bijzondere crisissteun internationalisering en starterspakketten internationalisering voor activiteiten ter bevordering van het internationaal ondernemen. Het gaat om de wijziging van de modaliteiten voor het toekennen van Brexit- en startersubsidies door Flanders Investment & Trade (FIT).

1 miljoen euro strategische ecologiesteun aan Belgian Eco Energy nv in Mechelen

De Vlaamse Regering kent 1 miljoen euro strategische ecologiesteun toe aan Belgian Eco Energy nv (BEE nv) in Mechelen. BEE nv is een Belgisch B2B-energiebedrijf, opgericht in 2010, dat duurzame productie-installaties ontwikkelt, financiert, bouwt en exploiteert. De focus van BEE ligt op hernieuwbare energie: zon, wind, bio en groene warmte. In dit project wenst BEE nv samen te werken met InnovaFeed, een biotechbedrijf dat een nieuwe eiwitbron uit de insectenkweek produceert voor diervoeder. BEE nv ontwikkelde een warmtekrachtkoppeling (WKK)-installatie om niet-recycleerbaar afvalhout om te zetten in elektriciteit en warmte. BEE wil in dit project de restwarmte op lage temperatuur recupereren door de rookgassen door een rookgascondensor te leiden. Deze laagwaardige warmte kan nuttig gebruikt worden bij InnovaFeed, omdat de insectenkweek er op een voldoende hoge en gecontroleerde temperatuur moet gebeuren.

 

Wetenschap 

-

 

Innovatie 

-

 

Varia 

Naar een kader voor het Vlaams kennisveiligheidsbeleid

mededeling_aan_de_vlaamse_regering_-_naar_een_kader_voor_het_vlaams_kennisveiligheidsbeleid.pdf

 

Projectplan EU-voorzitterschap 2024

Van januari tot juni 2024 neemt België het roterend voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie waar. Vlaanderen zal hierin een belangrijke rol spelen. De Vlaamse Regering staat klaar om mee haar schouders te zetten onder een succesvol EU-voorzitterschap en zal haar verantwoordelijkheden en bevoegdheden daaromtrent optimaal invullen. Ze verleent daarom haar goedkeuring aan het projectplan EU-voorzitterschap 2024, inclusief de daarin opgenomen afspraken over budget en personeel.

nota_aan_de_vlaamse_regering_-_projectplan_eu-voorzitterschap_2024.pdf

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.