Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (3 juli 2020)

Gepubliceerd op 03 juli 2020

Economie

Strategische transformatiesteun Renson Sunprotection-Screens nv in Waregem

De Vlaamse Regering kent 2 miljoen euro strategische transformatiesteun toe aan Renson Sunprotection-Screens nv in Waregem. De Renson-groep is van familiebedrijf uitgegroeid tot een internationale speler op het vlak van ventilatie, zonwering, ‘outdoor living’, pakketbrievenbussen, interieuroplossingen en ‘smart building’-toepassingen. Om te kunnen blijven groeien, ontwikkelt Renson Sunprotection-Screens vernieuwde producten en heeft de onderneming nood aan een nieuw productieproces. Bijkomend wordt een belevingsconcept aan de bedrijfsactiviteiten toegevoegd. Om dat te ondersteunen en vorm te geven, werd ook een achterliggende digitale ondersteuning ontwikkeld die nieuw is voor de sector.  

Brownfieldconvenant 206. Zelzate – Herontwikkeling Callemansputte

Het Brownfielddecreet wil investeerders en projectontwikkelaars aanzetten tot de herontwikkeling van braakliggende of onderbenutte terreinen, de zogenaamde Brownfields. In dit kader hecht de Vlaamse Regering haar principiële goedkeuring aan het Brownfieldconvenant 206. Zelzate – Herontwikkeling Callemansputte, met het oog op het organiseren van een inspraak- en informatievergadering. Tegelijk wordt het Addendum 2 aan het Brownfieldconvenant 54. Ertvelde – Kuhlmann Site Herontwikkeling goedgekeurd. Met dit addendum worden de percelen van de gipsberg uit het Brownfieldconvenant van 54. Ertvelde –Kuhlmann Site Herontwikkeling gehaald en toegevoegd aan het ontwerpconvenant van 206. Zelzate –Callemansputte.  

 

Wetenschap 

-

 

Innovatie 

COVID-19: tijdelijke uitbreiding Strategische Transformatiesteun (STS)

In het kader van de coronacrisis beslist de Vlaamse Regering tot het invoeren van een generiek kader en het uitbreiden van het huidige kader voor investeringssteun aan Vlaamse ondernemingen die ruimer is dan de huidige Strategische Transformatiesteun (STS), maar die verder nauw aansluit bij de bestaande STS-regels en dit beperkt in de tijd.

 

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.
12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.