Brexit: FIT lanceert vernieuwd meldpunt

Filter items
Nieuws
14 december 2017

Meldpunt

Flanders Investment and Trade (FIT) heeft een vernieuwd meldpunt voor de Brexit ontwikkeld.

De website bevat naast tips praktische informatie over douaneformaliteiten, btw en accijnzen, invoerrechten en oorsprongsregels incluis, alsook over wisselkoersschommelingen, normen, verpakkingen en vergunningen.

> Ga naar Brexit-meldpunt

Ondernemers kunnen ook nog steeds vragen stellen via brexit@fitagency.be

 

Export

Vlaanderen neemt 87,6 procent van de Belgische export naar de overzijde van het Kanaal op zich.

Naar waarde gaat het vooral om voertuigen, via de haven van Zeebrugge, farmaceutische producten en kunststoffen. De textielsector is het meest afhankelijk van de Britse markt, voor voertuigen, lucht- en ruimtevaart, voeding en dranken.

Van januari tot en met augustus kwam de Vlaamse UK-export uit op 18,26 miljard euro, een kleine daling met 0,24 procent.

Het land is de vierde exportpartner (8,63 pct van de uitvoer tot en met augustus). In 2016 klokte de Britse export af op 28 miljard euro.

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Mieke Houwen

Afdeling Ondernemen en Innoveren
Beleidsmedewerker
02 553 57 94

Contactgegevens

Lieven Top

Afdeling Strategie en Coördinatie
Beleidsmedewerker
02 553 07 17

Meer nieuws

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (8 augustus 2020)

  10 augustus 2020

  Beslissingen in het kader van COVID-19: uitbreiding Winwinlening en Vlaams Beschermingsmechanisme voor ondernemingen in het kader van het coronavirus.

 • COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen

  COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen

  10 augustus 2020

  Alle academische instellingen en onderzoeksinstellingen hebben noodgedwongen de normale onderzoeksactiviteiten afgebouwd en tot een minimum herleid of gestopt. Enkel het onderzoek op COVID-19 gerelateerde onderwerpen gaat door. Een aantal onderzoeksprojecten werden geheroriënteerd op COVID-19 onderzoek. Ook de industrie zet zich in om oplossingen te ontwikkelen voor verschillende aspecten gelieerd aan COVID-19. Het onderzoek is breed aangepakt en het omvat epidemiologie, diagnose, behandeling en maatschappelijke impact. Een overzicht.

 • Uitbreiding win-winlening definitief goedgekeurd

  7 augustus 2020

  De uitbreiding van de win-winlening is definitief goedgekeurd.  Familieleden of vrienden kunnen via een win-winlening geld lenen aan bevriende kmo’s. Vlaams minister van Economie Hilde Crevits versoepelt en verruimt de voorwaarden om een dergelijke lening af te sluiten. In de eerste helft van 2020 zijn er 1633 leningen afgesloten voor een bedrag van bijna 36 miljoen euro. Dat is een record.

 • Vlaams beschermingsmechanisme voor periode augustus-september

  Vlaams beschermingsmechanisme voor periode augustus-september

  7 augustus 2020

  Ondernemingen die door nieuwe coronamaatregelen hun omzet fors zien dalen, kunnen voor de periode augustus-september 2020 een Vlaams beschermingsmechanisme aanvragen. Dat heeft de Vlaamse Regering beslist op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits. De hoogte van het bedrag wordt deze keer bepaald op basis van de omzet van de onderneming. Daarnaast wordt de handelshuurlening ook uitgebreid naar de eventsector. De beslissingen zijn tot stand gekomen na overleg met de sectoren

 • EU-nieuws deze week |

  EU-nieuws deze week | 20 - 31 juli 2020

  24 juli 2020

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.