Brexit: FIT lanceert vernieuwd meldpunt

Gepubliceerd op 14 december 2017

Meldpunt

Flanders Investment and Trade (FIT) heeft een vernieuwd meldpunt voor de Brexit ontwikkeld.

De website bevat naast tips praktische informatie over douaneformaliteiten, btw en accijnzen, invoerrechten en oorsprongsregels incluis, alsook over wisselkoersschommelingen, normen, verpakkingen en vergunningen.

> Ga naar Brexit-meldpunt

Ondernemers kunnen ook nog steeds vragen stellen via brexit@fitagency.be

Klaar vr #Brexit? @FlandersTrade geeft 5 concrete tips bij start #Brexitseminarie. Check https://t.co/U76IWElwTR. pic.twitter.com/482qckM5u8

— FIT (@FlandersTrade) 14 december 2017

Export

Vlaanderen neemt 87,6 procent van de Belgische export naar de overzijde van het Kanaal op zich.

Naar waarde gaat het vooral om voertuigen, via de haven van Zeebrugge, farmaceutische producten en kunststoffen. De textielsector is het meest afhankelijk van de Britse markt, voor voertuigen, lucht- en ruimtevaart, voeding en dranken.

Van januari tot en met augustus kwam de Vlaamse UK-export uit op 18,26 miljard euro, een kleine daling met 0,24 procent.

Het land is de vierde exportpartner (8,63 pct van de uitvoer tot en met augustus). In 2016 klokte de Britse export af op 28 miljard euro.

Mieke Houwen
Beleidsmedewerker
Afdeling Ondernemen en Innoveren
Lieven Top
Adviseur
Afdeling Strategie en Coördinatie

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.
12 april 2024

EU-nieuws deze week | 01-12 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.