Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (10 juni 2021)

Filter items
Nieuws
10 juni 2021

Vraag om uitleg over de noodzaak van technische profielen in de komende jaren / Vraag om uitleg over de aanwervingsbehoefte van de Vlaamse industrie en de evaluatie van het STEM-actieplan

Bekijk het verslag

Vraag om uitleg over een evidencebased beleid en het verzamelen van data door VDAB

Bekijk het verslag

Vraag om uitleg over de uitvoering van een impactanalyse van het Vlaams relanceplan door het Expertisecentrum O&O Monitoring

Bekijk het verslag

Vraag om uitleg over het tekort aan bouwmaterialen

Bekijk het verslag

Vraag om uitleg over een nieuw instrument voor innovatiesteun

Bekijk het verslag

Vraag om uitleg over de evolutie van de coronasteunmaatregelen in het kader van de volgende fasen van het zomerplan

Bekijk het verslag

Vraag om uitleg over Open Science Vlaanderen

Bekijk het verslag

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • Europees Commissaris Thierry Breton bezoekt Leuvense onderzoekscentrum imec

  11 juni 2021

  De Europese halfgeleideralliantie zou "binnen enkele weken" een feit zijn. Dat heeft Europees Commissaris voor Interne Markt Thierry Breton tijdens een bezoek aan het Leuvense onderzoekscentrum imec gezegd. De alliantie tussen lidstaten, bedrijven en kennisinstellingen moet zorgen voor een verhoogde productie van halfgeleiders in Europa. Halfgeleiders zijn onmisbaar voor het produceren van chips.

 • Schriftelijke vragen deze week | week 23

  11 juni 2021

  O.a. Industrieforum, Gigarant en bestrijding leegstand in steden.

 • EU-nieuws deze week | 7 - 11 juni 2021

  11 juni 2021

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Vlaamse hyperloop?

  10 juni 2021

  Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits laat onderzoeken of Vlaanderen een strategische partner kan zijn in de uitrol van een Hyperloop netwerk. Zo zouden grote hoeveelheden goederen op 21 minuten van Brussel naar Schiphol getransporteerd kunnen worden. De Vlaamse industrie en de universiteiten beschikken over belangrijke technologische troeven om een rol te spelen in het onderzoek hiernaar.  

 • Horeca heeft bijna 710 miljoen euro bescherming ontvangen

  9 juni 2021

  De horecasector heeft in het kader van de coronapandemie in totaal bijna 710 miljoen euro aan steun ontvangen. Voor een café betekent dat bijna 20.000 euro gemiddeld, voor een restaurant is dat ruim 23.000 euro en voor een hotel is dat bijna 34.000 euro. Wie nu grote aankopen van grondstoffen of bijvoorbeeld een investering voor ventilatie moet doen, kan rekenen op de heropstartlening.