Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (12 januari 2023)

Filter items
Nieuws
12 januari 2023

SERV-advies Reshoring: gedachtewisseling

Reshoring is de term voor het terughalen van bedrijfsactiviteiten uit het buitenland. Door de COVID-, Oekraïne- en energiecrisis klinkt de vraag naar reshoring steeds luider. De Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) bracht daarom op eigen initiatief een advies uit om de rol van de Vlaamse overheid in het reshoringdebat te verduidelijken. Die rol varieert van een directe ondersteunende overheid op basis van gerichte en strikte criteria tot een faciliterende overheid via flankerend vestigingslocatie- en industriebeleid.

De leden van de commissie wisselen hierover van gedachten met minister Jo Brouns en met Pieter Kerremans en Wim Knaepen van de SERV.

 

Vragen om uitleg

Vraag om uitleg over de energiesteun aan bedrijven

Bekijk het verslag

Vraag om uitleg over de GREEN investeringssteun aan niet-ETS-bedrijven

Bekijk het verslag

Vraag om uitleg over de waarborg voor INEOS in het kader van Project ONE / Vraag om uitleg over de waarborg van 500 miljoen euro voor de investering van INEOS in Project ONE

Bekijk het verslag 

 

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (26 januari 2023)

  26 januari 2023

  Gedachtewisseling over innovatiesteun in het kader van Vlaamse Veerkracht en vragen om uitleg over leegstand van winkelpanden verbetertrajecten met betrekking tot cybersecurity.

 • Vlaams decreet moet paal en perk stellen aan illegale tewerkstelling bij onderaannemers

  Vlaams decreet moet paal en perk stellen aan illegale tewerkstelling bij onderaannemers

  23 januari 2023

  Vlaams minister van Werk Jo Brouns komt met een nieuw decreet dat een einde moet maken aan illegale tewerkstelling en malafide constructies. Het decreet lanceert daarvoor de 'zorgvuldigheidstoets', die hoofdaannemers verplicht bepaalde gegevens op te vragen bij onderaannemers. De nieuwe regelgeving moet van kracht worden tegen de zomer van dit jaar.

 • Wat is de waarde van een doctoraat voor ondernemerschap?

  Wat is de waarde van een doctoraat voor ondernemerschap?

  23 januari 2023

  In de publicatie “Een doctoraat en ondernemerschap” wordt het carrièrepad van ondernemerschap uitgelicht. De publicatie laat onderzoekers en stakeholders aan het woord over de wisselwerking tussen een doctoraat en ondernemerschap. De publicatie biedt eveneens een overzicht van de verschillende diensten en platformen in Vlaanderen die van nut kunnen zijn bij het opstarten en uitbouwen van een onderneming.

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (20 januari 2023)

  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (20 januari 2023)

  20 januari 2023

  O.a. voordracht effectief en plaatsvervangend lid van de Raad voor de Intellectuele Eigendom.

   

 • EU-nieuws deze week | 14 - 20 januari 2023

  20 januari 2023

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.