Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (13 januari 2021)

Filter items
Nieuws
13 januari 2022

De coronacrisis heeft zware gevolgen voor de ondernemingen in Vlaanderen. Van bij het begin werkte de Vlaamse overheid steunmaatregelen uit om de effecten van de crisis te milderen.

Het Rekenhof stelde een verslag op over de totstandkoming, de uitvoering en de controle van die maatregelen. De impact van de steunmaatregelen van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) werd door een extern onderzoeksteam geëvalueerd.

De leden van de commissie wisselen hierover van gedachten met vertegenwoordigers van het Rekenhof, met Stijn Zegel van Technopolis Group, met Joep Konings van de KU Leuven, met Glenn Magerman van de ULB en met minister Hilde Crevits.

Bekijk hieronder het videoverslag 

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

  • Toponderzoekers kunnen ook na hun pensioen verder werken in Vlaanderen

    Toponderzoekers kunnen ook na hun pensioen verder werken in Vlaanderen

    17 januari 2022

    Vlaams minister van Wetenschapsbeleid en Innovatie Hilde Crevits verruimt vanaf dit jaar de mogelijkheden voor topwetenschappers om onderzoek ook na hun pensioensleeftijd in Vlaanderen verder te zetten. Het moet vermijden dat baanbrekende kennis en onderzoeken verloren gaan doordat het Vlaamse kader momenteel geen steun biedt aan toponderzoek na het emeritaat.

  • EU-nieuws deze week | 1 - 14 januari 2022

    14 januari 2022

    Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

  • Financiering van het hoger onderwijs (OESO-rapport)

    Financiering van het hoger onderwijs (OESO-rapport)

    14 januari 2022

    Op 12 januari 2022 stelde de OESO haar rapport 'Resourcing Higher Education in the Flemish Community of Belgium' voor tijdens een online seminarie. Het rapport kadert in het OESO-project 'Resourcing higher education' waar ook Vlaanderen, naast o.a. Finland, Denemarken, Ierland, Portugal, Litouwen en Israël, aan deelneemt.

  • Extra middelen voor Vlaams wetenschappelijk onderzoek in 2022

    10 januari 2022

    De coronacrisis heeft het belang van sterk Vlaams onderzoek extra in de verf gezet. De Vlaamse Regering sloot eind vorig jaar zes convenanten met zes top-onderzoeksinstellingen om hun kennis verder uit te breiden en hun internationale positie te versterken. In 2022 gaat het over ruim 33 miljoen euro extra middelen.

  • Laatste Vlaamse Regering 2021: 15 belangrijke beslissingen voor het beleidsdomein EWI

    Laatste Vlaamse Regering 2021: 15 belangrijke beslissingen voor het beleidsdomein EWI

    17 december 2021

    Op 17 december 2021 hield de Vlaamse Regering haar laatste vergadering van het jaar. Lees hier de 15 belangrijkste beslissingen voor het Beleidsdomein EWI.