Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 november 2021)

Gepubliceerd op 19 november 2021

Vraag om uitleg over de steun voor groene waterstofprojecten / Vraag om uitleg over de Vlaamse investeringen in waterstofprojecten

>> Lees hier het verslag

 

Dit kan je ook interesseren

15 september 2023

State of the European Union: overzicht relevante items voor het EWI-beleidsdomein

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen sprak op 13 september het Europees Parlement toe voor haar laatste State of the European Union van deze legislatuur. We hebben een overzicht gemaakt van de belangrijkste punten die relevant zijn voor ons eigen EWI-beleidsdomein.
23 mei 2022

REPowerEU-plan moet afhankelijkheid van Russische fossiele brandstoffen snel verminderen en groene transitie bespoedigen

Het nieuwe REPowerEU-plan dat de Europese Commissie vorige week presenteerde mikt op strategische Europese onafhankelijkheid van Russisch gas en olie in 2027.
02 februari 2022

Vlaanderen wil waterstof uit Australië importeren en eigen waterstofexpertise uitvoeren

Vandaag ondertekende Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits een samenwerkingsakkoord met de regering van Tasmanië (Australië). Het akkoord stelt een versterkte samenwerking voor rond onderzoek en ontwikkeling van groene waterstof en de export ervan naar Vlaanderen.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.