Conceptnota Slimme Specialisatiestrategie voor gericht clusterbeleid

Filter items
Nieuws
8 maart 2013

VR zet in op industrie van de toekomst met ‘slimme specialisatie'

Vandaag keurde de Vlaamse Regering, op initiatief van minister-president Peeters en viceminister-president Lieten, de conceptnota “Een slimme specialisatiestrategie voor een gericht clusterbeleid” goed.

Deze nota verwijst naar de manier waarop de Vlaamse Regering een nieuw industrieel weefsel tot stand wil brengen in Vlaanderen, zoals is uitgewerkt in het Nieuw Industrieel Beleid. In deze conceptnota benadrukt de Vlaamse regering dat het nu zaak is in die domeinen waar Vlaanderen het verschil maakt, slimme specialisaties uit te werken.

In deze conceptnota benadrukt de Vlaamse Regering dat het nu zaak is in die domeinen waar Vlaanderen het verschil maakt, slimme specialisaties uit te werken. Om te slagen in dit Nieuw Industrieel Ondernemen, en om de grote maatschappelijke uitdagingen aan te gaan, moeten bedrijven over de grenzen van de klassieke sectoren heen in ‘clusters’ samenwerken met kennisinstellingen, onderwijs, andere ondernemingen, en de overheid.

Dat is noodzakelijk omdat de westerse klassieke industrie in een geglobaliseerde wereld in hoog tempo aan slagkracht verliest. Het toekomstplan van de Vlaamse Regering, Vlaanderen in Actie, heeft trouwens de sterktes van Vlaanderen in kaart gebracht in functie van nieuwe behoeftes wereldwijd op het vlak van o.a. duurzame energie, mobiliteit, life sciences, zorginnovatie en voeding.

Conceptnota Slimme Specialisatie

Een slimme specialisatiestrategie voor een gericht clusterbeleid

EWI-focus 'Slimme specialisatie in Vlaanderen'

Op 25 februari organiseerde het Departement EWI haar EWI-focus workshop rond slimme specialisatie in Vlaanderen. Daar vindt u ook alle presentaties van deze boeiende voormiddag terug. 

Persbericht

Vlaamse Regering zet in op industrie van de toekomst met ‘slimme specialisatie’

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Tom Tournicourt

Afdeling Ondernemen en Innoveren
Afdelingshoofd
02 553 38 59

Laatste tweets