COVID-19: tijdelijke maatregelen EWI-beleidsdomein

Filter items
Nieuws
8 juni 2020

Door de maatregelen om de gevolgen van het coronavirus te beperken, konden bepaalde doelstellingen of voorwaarden waaronder bepaalde subsidies of financiering aan de instellingen in het EWI-beleidsveld verleend werden, niet meer of moeilijk gehaald worden. 

De Vlaamse Regering keurde daarom afgelopen vrijdag een besluit goed dat bepaalde tijdelijke maatregelen regelt in de beleidsvelden economie, wetenschappelijk onderzoek, innovatie en wetenschapscommunicatie.

 • Enerzijds zijn er enkele algemene overkoepelende maatregelen die desgevallend kunnen toegepast worden op iedere subsidie of financieringsinstrument indien dat nodig zou blijken. 
 • Anderzijds zijn er enkele meer specifieke maatregelen voor de industriële onderzoeksfondsen (IOF), de bijzondere onderzoeksfondsen (BOF) en de omkadering van jonge onderzoekers (OJO). 

Minister Crevits bevoegd voor economie, wetenschappelijk onderzoek, innovatie en wetenschapscommunicatie is belast met de uitvoering van het besluit.

De bevoegde administratie (in hoofdzaak departement EWI) zal instaan voor het behandelen van de aanvragen.

Alle verdere info hieronder in bijlage en in onze volgende EWI-nieuwsbrieven..

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Philip Van Avermaet

Afdeling Onderzoek
Afdelingshoofd
02 553 37 21

Meer nieuws

 • CurieuzeNeuzen-project gaat hitte en droogte in Vlaamse tuinen onderzoeken

  25 januari 2021

  Zaterdag 23 januari lanceerden UAntwerpen en De Standaard een nieuw burgeronderzoek, CurieuzeNeuzen in de Tuin. Deze keer voeren de CurieuzeNeuzen onderzoek uit in tuinen overal in Vlaanderen. Door zelf een sensor te plaatsen in de gazon, kunnen 5.000 burgers bijdragen aan het grootste burgeronderzoek naar hitte en droogte ooit. Het project zal een internationaal unieke dataset opleveren, die wetenschappers een beter inzicht geeft in de gevoeligheid van onze tuinen en parken zijn voor hitte en droogte.

 • Vriendenaandeel beschikbaar vanaf half februari

  23 januari 2021

  Vanaf half februari kan je als particulier via Vriendenaandelen investeren in een kmo. De Vriendenaandeelhouder kan tot 75.000 euro investeren en krijgt daarbij tot 5 jaar lang een fiscaal voordeel van 2,5%. De onderneming kan op die manier tot 300.000 euro kapitaal verwerven.  Het uitvoeringsbesluit voor het Vriendenaandeel is vandaag definitief goedgekeurd.

 • Schriftelijke vragen deze week | week 3

  Schriftelijke vragen deze week | week 3

  22 januari 2021

  O.a. overzicht steunaanvragen cultuur- en evenementensector, tiende oproep brownfieldconvenanten en COVID-19: wetenschappelijk onderzoek in Vlaanderen.

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 januari 2021)

  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 januari 2021)

  22 januari 2021

  COVID-19: wijziging Winwinleningbesluit wat vriendenaandeel betreft

 • EU-nieuws deze week | 18 - 22 januari 2021

  22 januari 2021

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.