COVID-19: tijdelijke maatregelen EWI-beleidsdomein

Gepubliceerd op 08 juni 2020

Door de maatregelen om de gevolgen van het coronavirus te beperken, konden bepaalde doelstellingen of voorwaarden waaronder bepaalde subsidies of financiering aan de instellingen in het EWI-beleidsveld verleend werden, niet meer of moeilijk gehaald worden. 

De Vlaamse Regering keurde daarom afgelopen vrijdag een besluit goed dat bepaalde tijdelijke maatregelen regelt in de beleidsvelden economie, wetenschappelijk onderzoek, innovatie en wetenschapscommunicatie.

  • Enerzijds zijn er enkele algemene overkoepelende maatregelen die desgevallend kunnen toegepast worden op iedere subsidie of financieringsinstrument indien dat nodig zou blijken. 
  • Anderzijds zijn er enkele meer specifieke maatregelen voor de industriële onderzoeksfondsen (IOF), de bijzondere onderzoeksfondsen (BOF) en de omkadering van jonge onderzoekers (OJO). 

Minister Crevits bevoegd voor economie, wetenschappelijk onderzoek, innovatie en wetenschapscommunicatie is belast met de uitvoering van het besluit.

De bevoegde administratie (in hoofdzaak departement EWI) zal instaan voor het behandelen van de aanvragen.

Alle verdere info hieronder in bijlage en in onze volgende EWI-nieuwsbrieven..

Philip Van Avermaet
Afdelingshoofd
Afdeling Onderzoek

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.