De nieuwe Speurgids Ondernemen & Innoveren is beschikbaar

Gepubliceerd op 17 juni 2014

Speuren in de Speurgids

Om Vlaanderen tegen 2020 naar de top vijf van de Europese regio’s te leiden is een geïntegreerde aanpak nodig over de grenzen van de beleidsdomeinen heen. Het beleid inzake Economie, Wetenschap en Innovatie focust op de ontwikkeling van een kennisintensieve economie in Vlaanderen. Innovatie is immers de stuwende kracht achter economische groei. Het doel van de Speurgids Ondernemen & Innoveren is om een geïntegreerd overzicht te geven van alle instrumenten en beleidskredieten die enerzijds het economisch beleid, en anderzijds het wetenschaps- en innovatiebeleid gestalte geven.

Vlaams overheidsbudget voor economie, wetenschap en innovatie

De beslissing van de Vlaamse Regering om meer te investeren in wetenschap en innovatie wordt bestendigd in 2014. Bij begrotingsopmaak is een opstap van 73,9 miljoen euro ingeschreven voor het wetenschapsbeleid waarvan 67,25 miljoen euro besteed zal worden aan O&O. Het totale wetenschaps- en innovatiebudget in 2014 bedraagt 2,176 miljard euro, waarvan 1,354 miljard euro voor onderzoek en ontwikkeling, verspreid over de dertien beleidsdomeinen van de Vlaamse overheid.

Ook online op Speurgids.be

De Speurgids Ondernemen & Innoveren geeft een transparant overzicht van deze middelen en biedt hiermee een belangrijke aanzet voor verdere analyse en monitoring van beleidsindicatoren. We willen u hiermee en verduidelijkende leidraad aanreiken voor uw speurtocht binnen het Vlaamse economie-, wetenschaps-, en innovatiebeleid. Bent u op zoek naar een overzicht van alle kredietlijnen, dan kunt u terecht op de website:  www.speurgids.be

Meer info? speurgids@ewi.vlaanderen.be

Stefanie Maris
Beleidsmedewerker
Afdeling Ondernemen en Innoveren

Dit kan je ook interesseren

15 maart 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (15 maart 2024)

O.a. wijziging reglementair kader Odysseusprogramma.
15 maart 2024

Flanders Technology & Innovation festival zet Vlaamse expertise tien dagen lang in de kijker

Deze middag werd in het Gentse Wintercircus het officiële startschot gegeven van het tiendaagse Flanders Technology & Innovation festival. Het technologie- en innovatiefestival moet de Vlaamse expertise in beide domeinen tien dagen lang in de kijker zetten.
15 maart 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (14 maart 2024)

Vraag om uitleg over de sluiting van een vestiging van het chemiebedrijf Celanese Corporation en over kmo's die moeilijkheden ervaren om geld te lenen bij de bank.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.