De productie van elektrische en hybride wagens krijgt een stevige duw in de rug

Filter items
Nieuws
6 mei 2010

Het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) keurde zojuist een project goed dat de productie van elektrische en hybride wagens in Vlaanderen een stuk dichterbij brengt. Het IWT stimuleert onderzoek en ontwikkeling in al zijn facetten. In dit concrete onderzoek- en ontwikkelingsproject investeert de Vlaamse overheid bijna 1,7 miljoen euro in een samenwerking tussen Volvo Cars Gent en Flanders Drive om het productieproces van hybride en elektrische wagens in een traditionele autofabriek te vereenvoudigen. Het project werd op 5 mei voorgesteld op Circuit Zolder tijdens de officiële opening van de Clean Week.

Volvo wil zijn productieapparaat in Gent op een flexibele manier aanpassen om naast wagens met benzine- en dieselmotoren, ook hybride en elektrische wagens te kunnen produceren op dezelfde assemblagelijn. Deze flexibiliteit van een bestaand productieapparaat is uniek en is zeer waardevol voor de Gentse Volvo vestiging. Het project legt de basis voor een belangrijke toegevoegde economische waarde in Vlaanderen, aangezien naast de assemblagefabriek ook de toeleveringsbedrijven in Vlaanderen hier wel bij kunnen varen. Het project kan Vlaanderen een versterkte positie opleveren op het gebied van de productie van deze groene wagens.

Minister Ingrid Lieten: “Niet enkel het resultaat van deze samenwerking zal uniek zijn en betekent een geweldige bijdrage aan de duurzame innovatie van onze economie en mobiliteit. Dat Volvo zelf initiatiefnemer is en wil investeren in Vlaanderen, wil samenwerken met kennis opgebouwd in Vlaanderen, maakt mij een zeer fiere minister en is het ultieme bewijs dat onze investeringen in kennisopbouw en onderzoek renderen.”

De projectpartners zijn Volvo en Flanders Drive, de Vlaamse competentiepool rond automotive. Flanders Drive heeft zich dankzij de middelen van de Vlaamse Regering kunnen toespitsen op het opbouwen van kennis in de automotive sector, kennis waar bedrijven graag beroep op doen om hun eigen activiteiten af te stemmen op de nieuwe uitdagingen van de markt.

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Laatste tweets