De resultaten van het Vlaamse beleid en de impact op de omgeving: VRIND

Filter items
Nieuws
14 oktober 2013

De resultaten van het Vlaamse beleid en de impact op de omgeving

De nieuwe editie van VRIND beschrijft de demografische, macro-economische en sociaalmaatschappelijke context waarin de Vlaamse overheid optreedt. De VRIND is een publicatie van de Studiedienst van de Vlaamse Regering.

Wat meet de VRIND?

  • Welke ontwikkelingen in externe omgeving zijn belangrijk voor het Vlaamse beleid?
  • Zijn effecten die Vlaamse overheid nastreeft al zichtbaar?

Aan de hand van ruim 700 indicatoren wordt een overzicht gegeven van de ontwikkelingen in materies waarvoor de Vlaamse overheid bevoegd is. De keuze van de indicatoren gebeurde in functie van de beleidsprioriteiten. De inhoud van het boek is gestructureerd rond de grote uitdagingen van het Vlaamse Regeerakkoord 2009-2014 die tevens verwijzen naar de grote doorbraken uit het ViA actieprogramma.

De cijfers hebben grotendeels betrekking op de situatie in 2012. Waar zinvol en mogelijk, wordt de situatie in Vlaanderen vergeleken met andere Europese landen.

Lees en download

Alle info vindt u op http://www4.vlaanderen.be/sites/svr/Pages/2013-10-14-vrind2013.aspx.

Een gedrukt exemplaar van de VRIND-publicatie kan u bestellen op www.vlaanderen.be/publicaties, de PDF van de volledige studie downloadt u op http://www4.vlaanderen.be/dar/svr/afbeeldingennieuwtjes/algemeen/bijlagen/vrind2013/2013-10-14-vrind2013-volledig.pdf

De hoofdstukken Open Ondernemer en Open Innovatiecentrum vind je alvast hier:

Vlaanderen in cijfers, 2013

De Studiedienst van de Vlaamse Regering situeert Vlaanderen op beknopte wijze op een aantal domeinen in de tijd in een handige folder. 

Bekijk de cijfers van Vlaanderen op http://www4.vlaanderen.be/dar/svr/afbeeldingennieuwtjes/algemeen/bijlagen/2013-10-14-vic2013.pdf  

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Laatste tweets