"Economics worden steeds meer regionomics" (Vanguard Initiative top - eerste dag)

Filter items
Nieuws
24 februari 2016

Op de eerste dag van de Vanguard Initiative tweedaagse (een samenwerkingsverband van ondertussen 30 Europese regio’s die inzetten op een doordacht clusterbeleid om zo innovatie en industriële groei te stimuleren) kwamen zowel de politiek als de industrie aan het woord. 

Politieke beslissingen

  • Men zal de tot dusver informele structuur van het Vanguard Initiative omsmeden naar een lichte formele vzw-structuur. Dat maakt een grotere slagkracht van het Vanguard Initiative mogelijk richting Europese Commissie en richting bedrijven;
  • Men zal financieringsschema's uitwerken die de cofinanciering van gezamenlijke pilootprojecten mogelijk maken.

Europese Commissie

Commissaris Katainen benadrukte de mogelijkheden van EFSI-financiering voor platformen zoals ontwikkeld binnen de Vanguard Initiative pilootprojecten en wees op de mogelijkheden die de Europese structuurfondsen bieden om gecombineerd in te zetten met EFSI-financiering, ook ten voordele van KMO's. 

Reacties van de industrie 

  • Het Nederlandse Philips Lighting benadrukte het belang van open innovatie en co-creatie in het Vanguard Initiative kader en ziet 3D printing als een uiterst beloftevolle markt waarvan de business opportuniteiten binnen Vanguard kunnen geëxploreerd worden;
  • Flubetech, een KMO uit Barcelona dat inzet op duurzame productie in coating, getuigde over het belang van het technologische netwerk dat het Vanguard Initiative biedt.

Regionomics

Op de tweede dag namen meer dan 400 deelnemers aan het matchmaking event vanuit een filosofie van 'learn, connect, demonstrate and commercialise'.  Ze zochten verdere samenwerkingsmogelijkheden om de industriële Europese renaissance vorm te geven in de wetenschap dat 'economics' meer en meer 'regionomics' wordt.

Lees meer


Departement EWI vertegenwoordigde Vlaanderen op de jaarlijkse ‘Vanguard Initiative top'

Hieronder persbericht van het Vanguard Initiative

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Barbara Cattoor

Afdeling Ondernemen en Innoveren
Beleidsmedewerker
0490 52 78 56

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons nieuws en onze activiteiten en schrijf u in op onze nieuwsbrief.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een echte bezoeker bent en om spam tegen te gaan.