Elke euro Vlaamse steun voor Imec brengt 8 euro op

Filter items
Nieuws
20 januari 2020

Bezoek minister

Voor elke euro die de Vlaamse overheid investeert in Imec realiseert het technologisch onderzoekscentrum in Leuven een toegevoegde waarde van 8 euro. Dat blijkt uit een nieuwe studie, die vrijdag bekendgemaakt werd naar aanleiding van het bezoek van Vlaams minister van Economie, Innovatie en Werk Hilde Crevits (CD&V).

De minister bezocht er o.a. de imec School. Daar worden sinds september vorig jaar technische talenten zonder diploma opgeleid.

Studie 

Elke twee jaar wordt de impact van Imec voor Vlaanderen in kaart gebracht. Dat is nu ook gebeurd. Via de samenwerking met de internationale industrie zorgt Imec voor een jaarlijkse instroom van nieuw buitenlands kapitaal van meer dan 350 miljoen euro naar Vlaanderen. Daarmee dragen ze significant bij aan de groei van onze economie.

Van 2009 tot 2018 creëerde Imec een totale toegevoegde waarde van 4,91 miljard euro voor Vlaanderen en een fiscale terugvloei van 2,59 miljard euro naar de Vlaamse en de Federale Overheid.

Voor elke euro die de Vlaamse overheid investeert, realiseert Imec een toegevoegde waarde van acht euro.

imec School

Nieuw sinds vorig najaar is de Imec School: een kweekvijver voor technisch talent op de werkvloer. Imec School bestaat uit een uniek opleidingsprogramma voor kandidaten zonder technisch diploma. De enige vereisten zijn kennis van het Engels, interesse in techniek en een gezonde dosis motivatie.

Iedereen die droomt van een technische job in een high-tech omgeving komt in aanmerking. De deelnemers krijgen vanaf dag 1 een arbeidscontract van onbepaalde duur en doorlopen gedurende 8 tot 12 maanden een intensieve training die bestaat uit een mix van klassikale lessen en werkplekleren.

Kandidaten krijgen een basisopleiding in chemie, elektriciteit, elektronica en mechanica. Ze leren de nodige procestechnieken en stellen hun technische vaardigheden op punt. In september 2019 zijn de eerste 8 kandidaten met dit traject gestart.

Minister Crevits: “De Imec School is het perfecte voorbeeld van hoe het arbeidsmarktbeleid verandert: vertrekken vanuit competenties, motivatie en interesse om via een opleiding op de werkvloer mensen de kans te geven zichzelf verder te ontwikkelen. Imec doet dit in een zeer complexe, hoogtechnologische omgeving."

"Mits motivatie aan kant van werknemer én werkgever kan Vlaanderen uitgroeien tot een leidende regio voor leren op de werkvloer en levenslang leren.”

 

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Karel Goossens

Afdeling Onderzoek
Adviseur
02 553 59 82