EWI-Review 11: Vlaanderen kleurt mee het Belgisch EU-voorzitterschap

Gepubliceerd op 06 september 2010

Vandaag verschijnt de 11de editie van het EWI-Review magazine. Centraal in dit nummer staat de Vlaamse bijdrage aan het Belgisch EU-voorzitterschap, meer bepaald vanuit het EWI-beleidsdomein.

In dit nummer belichten we vooral de belangrijkste EWI-conferenties. Zoals de EurOCEAN 2010 conferentie, de Veiligheidsconferentie, de KBBE-conferentie, de conferentie rond industriële technologie en de ICT-conferentie. Ook inhoudelijk gaan we dieper in op enkele Vlaamse thema's. Mobiliteit van onderzoekers bijvoorbeeld en elektrische auto's.

Daarnaast komen ook de vaste waarden aan bod zoals de voorstelling van een Steunpunt en de column. Er is bijzondere aandacht voor de start van het UNIDO Trust Fund en het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek stelt zich voor.

Download het ganse magazine via de publicatiedatabank of bestel onmiddellijk jouw gedrukt exemplaar:

Online ideeënbus

Graag willen we de aandacht vestigen op een nieuwe mogelijkheid die EWI-Review de lezer aanbiedt: u kunt nu zelf suggesties of ideeën indienen. Meent u dat het interessant zou zijn mocht EWI-Review een onderwerp behandelen, een persoon interviewen of rond een thema werken? Of beter nog: wilt u zelf aanbieden een tekst te verzorgen? De EWI-Reviewwebsite biedt u de mogelijkheid uw suggesties te opperen.

Wat is EWI-Review?

Het magazine EWI-Review is een uitgave van het departement Economie, Wetenschap en In-novatie van de Vlaamse overheid. In ieder nummer plaatsen we een specifiek thema centraal dat leeft binnen het EWI-beleidsdomein en binnen de samenleving. Interne en externe experts leveren hun bijdragen bij dit thema en een aantal vaste rubrieken maken een nieuwe EWI-Review compleet.

EWI-Review verschijnt in het Nederlands en het Engels.

Meer informatie over EWI-Review vindt u op www.ewi-vlaanderen.be/review.

Blijf op de hoogte

Wenst u EWI-Review steeds gratis te ontvangen? Vraag dan uw gratis abonnement aan door uw gegevens te mailen naar info@ewi.vlaanderen.be.

We verwelkomen uw reacties en vragen van harte zodat we deze ook kunnen meenemen in de voortdurende evaluatie en verbetering van ons magazine.

Dit kan je ook interesseren

28 maart 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (28 maart 2024)

O.a. vraag om uitleg over de AI-wet en de impact ervan op Vlaanderen, de toegang tot de kmo-portefeuille voor coöperatieve vennootschappen, cyberaanvallen op Vlaamse ondernemingen en de extra inspanningen die volgens het rapport van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen nodig zijn om Vlaanderen bij de innovatieve topregio's te houden.
22 maart 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 april 2024)

O.a. afbakening vier nieuwe steunzones, actieplan Einsteintelescoop, Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie en Cybersecurity 2024-2028 en pilootoproep faciliteren industriële transitie naar low-carbon-processen in Vlaamse basisindustrie.
22 maart 2024

EU-nieuws deze week | 18 - 22 maart 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.