Flanders DC wordt het nieuwe Vlaamse design- en modecentrum

Filter items
Nieuws
5 december 2022

Flanders DC zal zich vanaf 2023 opnieuw volledig toespitsen op de design- en modesectoren. Flanders District of Creativity vzw ondersteunde de laatste jaren ondernemers uit alle creatieve sectoren, maar op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie Jo Brouns zal ze vanaf 2023 al haar middelen inzetten op design en mode.

86.000 jobs

Met een gerichte focus kan de ondersteuning vanuit de Vlaamse overheid immers met meer impact ingezet worden. De organisatie had ook al een groot engagement naar deze twee sectoren door de eerdere integratie van Design Vlaanderen en Flanders Fashion Institute in het grotere geheel van Flanders DC.

Verder bieden vooral deze beide sectoren heel wat meerwaarde voor de Vlaamse economie. Zo zijn ze samen goed voor de realisatie van meer dan 86.000 jobs.

Designers en designbureaus spelen bovendien ook een grote rol in de zoektocht naar innovatie in andere sectoren waardoor extra focus op de sector dus ook voor spill-over effecten gaat zorgen. Design kan immers ook een belangrijke hefboom zijn voor innovatie in andere sectoren en bedrijven.

Andere creatieve sectoren

Ondernemers en bedrijven uit de andere creatieve sectoren die ondersteuning zoeken, vinden ondersteuning bij bestaande en nieuwe initiatieven in Vlaanderen.

Het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) zal informatie aanbieden aan alle culturele en creatieve sectoren met een overzicht van organisaties en programma’s die de culturele en creatieve sectoren verder kunnen helpen, met de cijfers van de impactstudie en de link naar creatievesector.be, en met een link naar de subsidieleidraad. 

Bedrijven binnen alle creatieve sectoren die op groei en op innovatie gericht zijn, worden met VLAIO (bedrijfsadviseurs) in contact gebracht.

>> Website Flanders DC

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (26 januari 2023)

  26 januari 2023

  Gedachtewisseling over innovatiesteun in het kader van Vlaamse Veerkracht en vragen om uitleg over leegstand van winkelpanden verbetertrajecten met betrekking tot cybersecurity.

 • Vlaams decreet moet paal en perk stellen aan illegale tewerkstelling bij onderaannemers

  Vlaams decreet moet paal en perk stellen aan illegale tewerkstelling bij onderaannemers

  23 januari 2023

  Vlaams minister van Werk Jo Brouns komt met een nieuw decreet dat een einde moet maken aan illegale tewerkstelling en malafide constructies. Het decreet lanceert daarvoor de 'zorgvuldigheidstoets', die hoofdaannemers verplicht bepaalde gegevens op te vragen bij onderaannemers. De nieuwe regelgeving moet van kracht worden tegen de zomer van dit jaar.

 • Wat is de waarde van een doctoraat voor ondernemerschap?

  Wat is de waarde van een doctoraat voor ondernemerschap?

  23 januari 2023

  In de publicatie “Een doctoraat en ondernemerschap” wordt het carrièrepad van ondernemerschap uitgelicht. De publicatie laat onderzoekers en stakeholders aan het woord over de wisselwerking tussen een doctoraat en ondernemerschap. De publicatie biedt eveneens een overzicht van de verschillende diensten en platformen in Vlaanderen die van nut kunnen zijn bij het opstarten en uitbouwen van een onderneming.

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (20 januari 2023)

  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (20 januari 2023)

  20 januari 2023

  O.a. voordracht effectief en plaatsvervangend lid van de Raad voor de Intellectuele Eigendom.

   

 • EU-nieuws deze week | 14 - 20 januari 2023

  20 januari 2023

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.