Flanders Inspires International Visitors Program van start

Filter items
Nieuws
29 oktober 2010

In september 2010 ging de Vlaamse overheid van start met het "Flanders Inspires International Visitors Program". De bedoeling is Vlaanderen er zijn troeven voor te stellen aan internationale gasten. Het programma is één van de instrumenten om de Vlaamse strategie rond publieksdiplomatie te implementeren, en past in het kader van het Vlaanderen in Actie-project.

3 Programma's

Voorlopig werden drie programma's samengesteld in functie van de expertise en interessevelden van de gasten. Elk programma duurt gemiddeld 5 dagen en bestaat uit een officieel en een inhoudelijk luik. Onder het officiële deel valt onder meer de ontvangst door Vlaams minister-president Kris Peeters en een bondige toelichting van het Belgische institutionele kader. Tijdens het volledige programma wordt rekening gehouden met het professionele profiel en de persoonlijke verzoeken van de gast.

De twee startprogramma's 'Ondernemerschap & Innovatie' en 'Onderwijs, Publieke sector & Cultuur' vonden plaats in september, het programma 'Economie, Technologie & Buitenlands Beleid' in de week van 25 oktober 2010. Het Departement EWI ontving in dit kader op 25 oktober 2010 de heren Pawel Swieboda, directeur van Demos Europe – Centre for European Strategy, Warshau (Polen) en Mikel Anton Zaragoitia, director de Internacionalizacion Gaiker, Baskenland (Spanje).

Samen met het IWT en het VITO werd het beleid rond economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen uit de doeken gedaan. Door middel van enkele concrete cases werd het beleid en de organisatie van maatregelen besproken. Beide genodigden hopen hiermee aansluitpunten te vinden om met deze of andere partners in Vlaanderen samen te kunnen werken aan toekomstige projecten. Ook een uitwisseling van medewerkers behoort tot de mogelijkheden.

Beproefd concept

Het “Flanders Inspires International Visitors Program” treedt in de voetsporen van internationale voorbeelden zoals het Amerikaanse “International Visitor Leadership Programme”, waar veelbelovende buitenlanders via een intensief programma kennismaken met verschillende facetten van de Amerikaanse samenleving. Met dit gastenprogramma wil de Vlaamse overheid de buitenlandse "opinion and decision makers" van morgen laten kennis maken met Vlaanderen en zo op lange termijn een kwalitatief hoogstaand internationaal netwerk uitbouwen.

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Laatste tweets