Gepersonaliseerde geneeskunde in 2030

Filter items
Nieuws
1 oktober 2019

2030

Het Internationale Consortium voor Gepersonaliseerde Geneeskunde (ICPerMed) heeft een visie ontwikkeld over wat de invloed van gepersonaliseerde behandelingsmodaliteiten op de volgende generatie van geneeskunde tegen 2030 zal zijn. (Document onderaan deze pagina te downloaden.) 

Algemene conlusie: het individu zal hierin centraal staan en dit zal leiden tot een verhoogde efficiëntie en economische waarde terwijl de gelijkwaardige toegang tot de beste mogelijke zorgen voor elke burger gevrijwaard blijft.

Deze visie is tot stand gekomen door de consulatie van Europese en Internationale experts over het volledige spectrum van relevante sectoren en professionele achtergronden.

ICPerMed (het Internationale Consortium voor Gepersonaliseerde Geneeskunde) wil een platform bieden waar onderzoeks-, financierings-, en implementatie mogelijkheden van gepersonaliseerde geneeskunde gedeeld en besproken kunnen worden.

SAPHIRe

Net zoals ICPerMed is de focus van het SAPHIRe project, gecoördineerd door het departement EWI, het faciliteren van de implementatie van gepersonaliseerde geneeskunde. SAPHIRe legt de nadruk op de rol die regio’s spelen binnen deze transitie van de gezondheidzorg.

 
BijlageGrootte
The ICPerMEd vision for 2030687.64 KB

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • EU-nieuws deze week |

  EU-nieuws deze week | 20 - 31 juli 2020

  24 juli 2020

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Europese Raad bereikt akkoord over meerjarenbegroting en herstelfonds

  21 juli 2020

  Na vier dagen en vier nachten onderhandelen hebben de Europese staatshoofden en regeringsleiders dinsdagochtend vroeg een akkoord bereikt over de volgende meerjarenbegroting tot 2027 en een coronaherstelfonds, samen goed voor zowat 1.800 miljard euro.

 • Voorstelling rapporten economische en maatschappelijke relancecomités

  20 juli 2020

  De Vlaamse Regering installeerde na het uitbreken van de coronacrisis twee relancecomités: een economisch en een maatschappelijk. Beide comités presenteerden vorige week hun definitieve rapporten. 

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (17 juli 2020)

  17 juli 2020

  O.a. COVID-19: terugbetaalbaar voorschot evenementensector, overheveling Vlaams Energiebedrijf (VEB) naar beleidsdomein Omgeving, thematische oproep COVID-19 bij het FWO en Open Science beleid voor Vlaanderen en de Flemish Open Science Board (FOSB).

 • EU-nieuws deze week | 13 - 17 juli 2020

  17 juli 2020

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.