Grote interesse in marktconsultatie rond spraaktechnologie

Gepubliceerd op 06 december 2017
De schriftelijke verslaggeving is een zeer arbeidsintensief proces. Om de werkomstandigheden te verbeteren en de verslaggeving sneller, efficiënter en accurater te laten verlopen, wil het Vlaams Parlement de mogelijkheden van spraaktechnologie en automatische transcriptie (van-spraak-naar-tekst) onderzoeken.

Op 24 november organiseerde PIO samen met het Vlaams Parlement en Addestino een marktconsultatie voor het project ‘Spraaktechnologie voor verslaggeving Vlaams Parlement (ST-VP)’.

Meer dan 35 deelnemers, van bedrijven en kennisinstellingen uit binnen- en buitenland, tekenden present.

Aan de hand van een overzicht van ‘use cases’ of uitdagingen (onderaan de pagina te downloaden) gaven ze ons inzicht in wat de technologie te bieden heeft op korte en lange termijn om spraak om te zetten naar tekst. 

Addestino legde de resultaten van deze workshop vast in een rapport.

Dit rapport is beschikbaar in het Nederlands en voorzien van een Engelstalige ‘executive summary’ en is eveneens onderaan deze pagina te downloaden.

Erwin Dewallef
Adviseur
Afdeling Strategie en Coördinatie

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.