Handleiding Roadmapping NIB beschikbaar

Filter items
Nieuws
6 november 2013

Slimme specialisatie en gericht clusterbeleid

In uitvoering van het stappenplan in de Conceptnota slimme specialisatie van 8 maart 2013 voor de voorbereiding van een gericht clusterbeleid heeft het Departement EWI een handleiding voor roadmapping laten uitwerken.

Handleiding Roadmapping

Een NIB-Roadmap is het strategische stappenplan van een clusterplatform, met duidelijke engagementen van alle partners, op basis waarvan de Vlaamse overheid een partnerschapsakkoord kan aangaan om via een gericht en gecoördineerd inzetten van zijn instrumenten de uitvoering ervan te bespoedigen.

De ‘Handleiding NIB Roadmapping 1.0’ is een hulpmiddel om dergelijke clusterroadmaps op te stellen en te verfijnen, met het oog op waardeketens waar Vlaanderen een slimme specialisatie kan uitbouwen.

u kan de handleiding en andere documenten vinden verder op deze site http://www.ewi-vlaanderen.be/ewi/wat-doen-we/programmas-subsidies/industrieel-beleid/handleiding-roadmapping

Projectoproepen roadmapping

In volgende versies zal de ervaring worden verwerkt met roadmapping projecten die worden ondersteund via Oproepen van IWT en Agentschap Ondernemen in 2013 en 2014.

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Tom Tournicourt

Afdeling Ondernemen en Innoveren
Afdelingshoofd
02 553 38 59

Laatste tweets