Hergebruik batterijen van elektrische auto's kan Vlaamse economie zes keer meer opleveren dan recyclage alleen

Gepubliceerd op 27 januari 2022

Nu we massaal elektrisch gaan rijden en onze daken vol zonnepanelen liggen, loont het de moeite om even verder te kijken: wat gaan we doen met al die batterijen en panelen eens ze aan het einde van hun (eerste) leven komen? Door die om te bouwen tot thuisbatterijen levert dat de Vlaamse economie tot zes keer meer op tegen 2030 dan enkel het recycleren ervan. Dat hebben onderzoekers van Steunpunt Circulaire Economie becijferd.

Persbericht onderaan deze pagina te downloaden

Rapport: Circular economy and the energy transition – potential of a Flemish circularity hub for EV Li-ion batteries

Rapport: The end-of-life phase of PV modules from a circular economy perspective

>> Website Steunpunt Circulaire Economie

Mieke Houwen
Beleidsmedewerker
Afdeling Ondernemen en Innoveren

Dit kan je ook interesseren

05 april 2024

Circular Economy Forum

Het Belgische Circular Economy Forum, onderdeel van het World Circular Economy Forum (WCEF2024), vindt plaats op 17 april in de Square in Brussel. De focus ligt op de opschaling van de circulaire economie en brengt daarom voorbeelden en keynotes uit heel Europa die aantonen dat de circulaire economie geen onbereikbare droom is.
01 december 2023

Hoorzitting 'Stand van zaken circulaire economie'

Naar aanleiding van het Europese voorzitterschap in 2024 hielden de leden van de EWI-commissie een hoorzitting over de stand van zaken van de circulaire economie in Vlaanderen.
22 mei 2023

Circulaire economie en recycling centraal op Raad Concurrentievermogen

Vandaag kwamen de Europese ministers samen in Brussel voor de Raad Concurrentievermogen. Op het programma stonden onder andere besprekingen over de Critical Raw Materials Act (CRMA), de Net-Zero Industry Act (NZIA) en de Ecodesign verordening.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.