Het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen was wederom een succes!

Filter items
Nieuws
23 november 2015

De vijfde Dag van de Wetenschap zit erop!

87 verschillende locaties in Vlaanderen deden hun deuren open om wetenschap, technologie en innovatie in de schijnwerpers te zetten. Locaties die anders niet toegankelijk zijn, zorgden er nu voor dat je van op de eerste rij mee kon experimenteren en de wetenschap en technologie van dichtbij beleven. Het aantal mensen dat daarvan geprofiteerd heeft, bedraagt 22 000. Deze bezoekers hebben één of meer van de ruim 498 rondleidingen, workshops en andere activiteiten meegepikt. Zoals bij elke editie van deze Dag van de Wetenschap, was er een online massa-experiment. Deze keer werd het zitgedrag van de Vlaming tegen het licht gehouden. Uit de resultaten blijkt dat de Vlaming teveel zit. 

Het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen

De Dag van de Wetenschap is het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en was vandaag aan zijn vijfde editie toe. In gans Vlaanderen hebben vandaag universiteiten, hogescholen, wetenschappelijke instellingen en bedrijven hun deuren open gezet om hun wetenschappelijke en technologische kennis te laten zien. Deze 161 deelnemende organisaties wilden hiermee de bezoekers vooral enthousiasmeren voor de ontwikkelingen en praktische toepassingen van wetenschap en technologie in het dagelijkse leven. Aan de hand van 498 activiteiten op 87 verschillende locaties kon de Vlaming ontdekken waar wetenschap, technologie en innovatie bij hem in de buurt schuilt. Het evenement bracht dit jaar ruim 22 000 bezoekers op de been.

Activiteiten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest afgelast

Het bezoekersaantal ligt opmerkelijk lager dan vorig jaar. 76 van de 574 activiteiten waren gepland in het Brussels Hoofdstdelijk Gewest. Sinds daar sinds zaterdagmorgen dreigingsniveau 4 van kracht was, werden alle activiteiten in het kader van De Dag van de Wetenschap in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest afgelast.

Deel deze pagina

  • Vond u wat u zocht?