Kenniscentrum voor Citizen Science Community

Gepubliceerd op 27 november 2017

RVO-SocietyRVO-Society wil jongeren (5 - 25) interesseren voor techniek en wetenschappen. Als logische poort tussen onderzoek en onderwijs, vertaalt RVO-Society innovatieve kennis van bedrijven en onderzoeksinstellingen in projecten en educatieve activiteiten voor jongeren. (http://www.rvo-society.be/)

Minister van Innovatie Philippe Muyters kondigde zondag op de Dag van de Wetenschap aan dat hij de Citizen Science Community in Vlaanderen vanaf januari zal versterken met een kenniscentrum.

RVO-Society, een organisatie die vandaag een belangrijke brug slaat tussen wetenschap en onderwijs, zal deze rol opnemen.

Minister Muyters: "De tijd dat wetenschap en onderzoek enkel achter de gesloten deuren van het labo plaatsvindt, is voorbij. Enthousiaste vrijwilligers helpen onderzoekers door mee na te denken, waarnemingen te doen, data te verzamelen… De mogelijkheden zijn enorm, kies vooral iets dat je interesseert of nauw aan het hart ligt."

Oproep

De minister lanceert ook een citizen science-oproep van 1 miljoen euro, om onderzoekers die burgers bij hun onderzoek willen betrekken te stimuleren. Een goed project kan tot 150.000 euro steun krijgen.​

Concrete informatie over deze oproep zult u in één van onze volgende EWI-nieuwsbrieven kunnen lezen.


(Bron: Persbericht Technopolis - Dag van de Wetenschap groot succes met méér dan 36 500 bezoekers, een recordaantal!)

Liliane Moeremans
Beleidsmedewerker
Afdeling Onderzoek

Dit kan je ook interesseren

28 maart 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (28 maart 2024)

O.a. vraag om uitleg over de AI-wet en de impact ervan op Vlaanderen, de toegang tot de kmo-portefeuille voor coöperatieve vennootschappen, cyberaanvallen op Vlaamse ondernemingen en de extra inspanningen die volgens het rapport van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen nodig zijn om Vlaanderen bij de innovatieve topregio's te houden.
22 maart 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (22 april 2024)

O.a. afbakening vier nieuwe steunzones, actieplan Einsteintelescoop, Vlaams Beleidsplan Artificiële Intelligentie en Cybersecurity 2024-2028 en pilootoproep faciliteren industriële transitie naar low-carbon-processen in Vlaamse basisindustrie.
22 maart 2024

EU-nieuws deze week | 18 - 22 maart 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.