Meer middelen voor Vlaamse Volkssterrenwachten

Filter items
Nieuws
15 december 2017

Convenant

De Vlaamse Volkssterrenwachten worden sinds 1999 in het kader van het wetenschapscommunicatiebeleid van de Vlaamse overheid ondersteund als structurele partner.

Deze ondersteuning werd geregeld via een convenant voor de periode 2013-2017.

Meer middelen

Na evaluatie hecht de Vlaamse Regering nu haar goedkeuring aan het ontwerp van Convenant 2018-2022 tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Volkssterrenwachten. 

Om de Volkssterrenwachten toe te laten de belangrijkste aanbevelingen uit de evaluatie te realiseren zal een subsidieverhoging van 50.000 euro per Volkssterrenwacht toegekend worden.

Dit brengt het totale subsidiebedrag op 974.442 euro.

Grote publiek

De Vlaamse Volkssterrenwachten zijn sinds vele jaren dé experten om deze boeiende disciplines toegankelijk te maken voor het grote publiek. Ook op milieugerichte thema’s zoals klimaatopwarming en lichthinder spelen zij deskundig in.

Met de steun van de Vlaamse overheid ontwikkelen de volkssterrenwachten een uitgebreid aanbod van initiatieven op maat van jong en oud:sterrenkijkavonden, cursussen telescoopbouw,lezingen en voordrachten, zomerkampen enz.

> Ga naar website Vlaamse Volkssterrenwachten

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Contactgegevens

Liliane Moeremans

Afdeling Onderzoek
Beleidsmedewerker
0498 94 58 48

Meer nieuws

 • Vlaanderen biedt bescherming aan zwaar getroffen ondernemers

  Vlaanderen biedt bescherming aan zwaar getroffen ondernemers

  4 december 2021

  Door de nieuwe coronamaatregelen van het overlegcomité moeten ondernemers hun activiteiten verplicht stopzetten of zullen ze zware omzetverliezen hebben. Daarom stelt Vlaams minister van Economie Hilde Crevits 2 beschermingsmaatregelen voor om de financieel gezonde ondernemers te helpen hun vaste kosten te blijven betalen. Het gaat om het Vlaams beschermingsmechanisme en overbruggingsleningen die terugbetaald moeten worden. De maatregelen worden nog aangemeld bij de EU in het kader van de staatssteunregels. 

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (3 december 2021)

  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (3 december 2021)

  3 december 2021

  O.a. subsidie Vlaamse Jonge Ondernemingen, Unizo, Onderwijs & Ondernemen en SYNTRA en Data Integratiediensten voor Slimme Mobiliteit.

 • EU-nieuws deze week | 29 november - 3 december 2021

  3 december 2021

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

 • Schriftelijke vragen deze week | week 48

  3 december 2021

  O.a. kopen bij start-ups, evaluatie Social Impact Bonds, aanvragen Brexit veerkrachtsubsidie en initiatieven Open Access-beleid.

 • Allereerste ‘Frank De Winne’ mandaten toegekend 

  Allereerste ‘Frank De Winne’ mandaten toegekend 

  2 december 2021

  De eerste vijf zogenaamde 'Frank De Winne mandaten' binnen het programma 'Vlaamse ruimtevaarteconomie' zijn toegekend. Met dat programma wil Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits (CD&V) onder meer de ruimtevaartkennis in Vlaanderen uitbreiden.