Nieuwe events bij EWI in aantocht

Gepubliceerd op 10 november 2011

Binnenkort staan er enkele nieuwe events op de kalender. Een overzicht.

1 december 2011 - Seminarie Sociale Innovatie

Op 1 december 2011 organiseren het Departement EWI en het IWT een seminarie over ‘Sociale Innovatie’ met een aantal internationale en Vlaamse terreinexperten en vertegenwoordigers van de Europese Commissie. De traditionele focus op technologisch georiënteerde innovatie en economische valorisatie maakt het huidige instrumentarium van het innovatiebeleid ongeschikt voor de realisatie van sociale innovatie met sociale impact. Een kritische evaluatie en aanpassing van de huidige innovatiebeleidsmix dringt zich bijgevolg op. Hierover treden we in debat met internationale experten, vertegenwoordigers van de Europese Commissie en de Vlaamse innovatieactoren en -experten tijdens dit seminarie.

Meer info.

5 december 2011 - EWI-focus workshop rond Wetenschap en Armoede

Met deze nieuwe EWI-focus workshop exploreren we het verband tussen wetenschap en armoedebestrijding vanuit beleidsperspectief. Er is natuurlijk de wetenschap van de armoedebestrijding, maar wat is mogelijke de rol van de “harde” wetenschappen in de strijd tegen armoede? En wat kan het beleid hiermee?

Meer info.

9 januari 2011 - Symposium Vlaams Platform voor Europese programma's

Het Vlaams platform voor Europese programma's, kortweg EU Platform, is een partnerschap tussen overheids- en andere actoren in Vlaanderen, op het vlak van onderzoek, (technologische) ontwikkeling en innovatie (O&O&I). Dit platform heeft als doel de Vlaamse betrokkenheid en standpuntbepaling in het Europese O&O&I-beleid evenals de Vlaamse deelname aan de Europese O&O&I-programma's te optimaliseren.

Met dit symposium op 9 januari 2012 wil het Vlaams platform voor Europese programma's, kortweg EU Platform, zich richten op de (verdere) bekendmaking van en netwerking binnen het EU-platform.

Meer info.

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.