Ondersteuning van 3,2 miljoen euro voor vinylbedrijf IVC te Avelgem

Gepubliceerd op 18 juli 2017
Het West-Vlaamse IVC, met vestigingen in Wielsbeke en Avelgem, is de grootste producent van vinylvloeren in West-Europa en de Verenigde Staten. De komende jaren investeert het bedrijf 120 miljoen euro voor de bouw van een nieuwe fabriek.

Nieuwe fabriek

Op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters kende de Vlaamse Regering een ondersteuning toe van 3,2 miljoen euro aan het Avelgemse vinylbedrijf IVC. Het bedrijf investeert zelf maar liefst 120 miljoen euro in de bouw van een nieuwe fabriek.

Het West-Vlaamse IVC, met vestigingen in Wielsbeke en Avelgem, is de grootste producent van vinylvloeren in West-Europa en de Verenigde Staten.

De komende jaren investeert het bedrijf 120 miljoen euro voor de bouw van een nieuwe fabriek.

Het nieuwe gebouw, dat zo’n 23.000m² groot zal zijn is bestemd voor de productie van Rigid Luxury Vinyl Tiles. Het betreft een hard vinylproduct waarin niet alleen heel wat gerecycleerd materiaal wordt verwerkt maar dat zelf ook 100% te recycleren valt.

Jobs en technologie verankeren in Vlaanderen

De nieuwe fabriek zal 200 mensen tewerkstellen, bovenop de 400 werknemers die vandaag reeds aan de slag zijn voor IVC.

Door de investering versterkt IVC bovendien haar positie binnen de internationale Mohawk-groep waar het bedrijf deel van uitmaakt. De West-Vlaamse vinylproducent wil daarmee hét excellentiecentrum worden voor Luxury Vinyl Tiles.

De Vlaamse regering ondersteunt het bedrijf met een strategische transformatiesteun voor opleidingen van 1.200.000 euro en een ecologiesteun van 2.000.000 euro.

Vlaams minister van Economie en Innovatie en Sport Philippe Muyters:

“In totaal investeren we 3,2 miljoen euro in het nieuwe project van IVC. Daartegenover staat een investering vanwege het bedrijf van 120 miljoen euro. Investeringen die zorgen voor een verankering van jobs én technologie in Vlaanderen.”

De Vlaamse regering verwacht dat behalve de 200 directe jobs er ook heel wat indirecte tewerkstelling en investeringen zullen volgen.

Dit kan je ook interesseren

19 april 2024

Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 april 2024)

O.a. toekenning steun voor ecologie-uitgaven ondernemingen, wijziging waarborgregeling kleine, middelgrote en grote ondernemingen en samenwerkingsovereenkomst Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO): herverdelingsbesluit en inwerkingtreding besluit toekenning doctoraatsbeurzen.
19 april 2024

EU-nieuws deze week | 15 - 19 april 2024

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week.
18 april 2024

Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (18 april 2024)

O.a. gedachtewisseling over de externe evaluatie van de kmo-portefeuille, vraag om uitleg over ondersteuning bij de overname van busbouwer Van Hool en een eventuele verlenging en uitbreiding van de ontwrichte zones in de Kempen en de toekomst van het Vlaamse clusterbeleid.

Blijf wekelijks op de hoogte

Wij brengen u wekelijks de laatste weetjes, publicaties en cijfers over economie, wetenschap en innovatie in Vlaanderen in uw mailbox.

Nieuwsgierig naar onze voorbije nieuwsbrieven? Bekijk hier ons archief.