Ondersteuning van 3,2 miljoen euro voor vinylbedrijf IVC te Avelgem

Filter items
Nieuws
18 juli 2017
Het West-Vlaamse IVC, met vestigingen in Wielsbeke en Avelgem, is de grootste producent van vinylvloeren in West-Europa en de Verenigde Staten. De komende jaren investeert het bedrijf 120 miljoen euro voor de bouw van een nieuwe fabriek.

Nieuwe fabriek

Op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters kende de Vlaamse Regering een ondersteuning toe van 3,2 miljoen euro aan het Avelgemse vinylbedrijf IVC. Het bedrijf investeert zelf maar liefst 120 miljoen euro in de bouw van een nieuwe fabriek.

Het West-Vlaamse IVC, met vestigingen in Wielsbeke en Avelgem, is de grootste producent van vinylvloeren in West-Europa en de Verenigde Staten.

De komende jaren investeert het bedrijf 120 miljoen euro voor de bouw van een nieuwe fabriek.

Het nieuwe gebouw, dat zo’n 23.000m² groot zal zijn is bestemd voor de productie van Rigid Luxury Vinyl Tiles. Het betreft een hard vinylproduct waarin niet alleen heel wat gerecycleerd materiaal wordt verwerkt maar dat zelf ook 100% te recycleren valt.

Jobs en technologie verankeren in Vlaanderen

De nieuwe fabriek zal 200 mensen tewerkstellen, bovenop de 400 werknemers die vandaag reeds aan de slag zijn voor IVC.

Door de investering versterkt IVC bovendien haar positie binnen de internationale Mohawk-groep waar het bedrijf deel van uitmaakt. De West-Vlaamse vinylproducent wil daarmee hét excellentiecentrum worden voor Luxury Vinyl Tiles.

De Vlaamse regering ondersteunt het bedrijf met een strategische transformatiesteun voor opleidingen van 1.200.000 euro en een ecologiesteun van 2.000.000 euro.

Vlaams minister van Economie en Innovatie en Sport Philippe Muyters:

“In totaal investeren we 3,2 miljoen euro in het nieuwe project van IVC. Daartegenover staat een investering vanwege het bedrijf van 120 miljoen euro. Investeringen die zorgen voor een verankering van jobs én technologie in Vlaanderen.”

De Vlaamse regering verwacht dat behalve de 200 directe jobs er ook heel wat indirecte tewerkstelling en investeringen zullen volgen.

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Nieuws & Evenementen

 • VARIO-advies: Internationaal toptalent aantrekken en verankeren in Vlaanderen

  VARIO-advies: Internationaal toptalent aantrekken en verankeren in Vlaanderen

  6 december 2017

  De Vlaamse Adviesraad voor Innoveren en Ondernemen heeft zijn eerste advies overgebracht aan Vlaams minister Philippe Muyters. Omdat de war on talent overal woedt, werkte de Raad een advies in 20 actiepunten uit om de beste studenten, onderzoekers en professoren naar Vlaanderen te krijgen en hier te houden.

 • Tweede PIO-oproep: 28 projectaanvragen in PIO-mailbox

  Tweede PIO-oproep: 28 projectaanvragen

  7 december 2017

  Van 27 september tot 1 december 2017 liep de tweede PIO-oproep voor projectvoorstellen gericht op de aankoop of ontwikkeling van innovatieve oplossingen door publieke organisaties. Het PIO-team ontving in totaal maar liefst 28 aanvragen. De voorstellen richten zich vooral op digitalisering en duurzaamheid.

 • Het hefboomeffect van Screen Flanders

  Het hefboomeffect van Screen Flanders

  11 december 2017

  Via Screen Flanders ondersteunt de Vlaamse overheid audiovisuele producties die een deel van hun budget in het Vlaamse gewest spenderen. Sinds de start van het programma midden 2012, genereerde 1 euro investering door Screen Flanders 4,93 euro audiovisuele uitgaven in het Vlaams Gewest. Dit blijkt uit het antwoord op een schriftelijke vraag aan minister Muyters.

 • Gloednieuw "slim" kantoorgebouw voor Flanders Make en Sirris

  Gloednieuw "slim" kantoorgebouw voor Flanders Make en Sirris

  6 december 2017

  "We geloven niet alleen in Sinterklaas, maar ook in een toekomst voor de maakindustrie in Vlaanderen", zei Vlaams minister-president Geert Bourgeois woensdagvoormiddag in Leuven, waar hij op het Wetenschapspark Arenberg de eerste steen kwam leggen van een nieuw onderzoekscentrum voor innovatie.

 • Kenniscentrum voor Citizen Science Community

  Kenniscentrum voor Citizen Science Community

  27 november 2017

  Minister van Innovatie Philippe Muyters kondigde zondag op de Dag van de Wetenschap aan dat hij de Citizen Science Community in Vlaanderen vanaf januari zal versterken met een kenniscentrum. RVO-Society, een organisatie die vandaag een belangrijke brug slaat tussen wetenschap en onderwijs, zal deze rol opnemen.