Online cursus artificiële intelligentie gelanceerd

Filter items
Nieuws
8 november 2019

'Levenslang leren'

Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) heeft een nieuwe online cursus over artificiële intelligentie (AI) gelanceerd in samenwerking met de VDAB.

De cursus kadert in 'levenslang leren' en moet ervoor zorgen dat werknemers leren omgaan met artificiële intelligentie. 

De lancering vond plaats bij Veranneman Textiles in Ardooie, gespecialiseerd in het maken van windschermen en zwembadbekleding, stoffen die wind- en waterdicht moeten zijn. Om te garanderen dat dat zo is, controleert een machine met behulp van AI de kwaliteit van de stof. Alle werknemers werden daarvoor opgeleid.

Crevits wil dit uitbreiden naar de rest van Vlaanderen want slechts 8,7 procent van de Vlamingen doet aan levenslang leren. Dat is een pak minder dan landen als Zweden, Finland en Denemarken waar 25 tot 30 procent van de beroepsbevolking een opleiding volgt.

"Dat kan en moet beter", zegt minister Crevits. "Artificiële intelligentie wordt steeds vaker gebruikt op de arbeidsmarkt maar het is niet altijd evident voor een werknemer om daarmee te leren omgaan.

"Met de cursus AI die we hier vandaag voorstellen zorgen we ervoor dat alle werknemers, van de medewerker tot de manager, op een toegankelijke manier leren omgaan met artificiële intelligentie", aldus de minister.

Online cursus

De online cursus is gratis te volgen via www.vdab.be/wat-is-AI In 4 uur tijd krijg je de basis van artificiële intelligentie onder de knie en weet je wat de impact ervan is op jou en je werk. De cursus is opgebouwd uit 3 delen en eindigt met een korte quiz. Na de cursus krijg je ook een getuigschrift.

Het is de bedoeling om bedrijven en de brede bevolking de komende jaren te stimuleren om te ontdekken wat AI voor hen kan betekenen. 

(Volledig persbericht onderaan deze pagina te downloaden.)

 

Deel deze pagina

 • Vond u wat u zocht?

Meer nieuws

 • speurgids 2021

  'Speurgids 2021' nu beschikbaar

  23 juli 2021

  In de nieuwe Speurgids 2021 worden de kredieten uit de Vlaamse begroting die te maken hebben met de ondersteuning van het economisch, wetenschaps- en innovatiebeleid in brede zin (4,357 miljard euro) geïntegreerd geanalyseerd en toegelicht.

 • Versterking van de Europese Onderzoeksruimte via een ‘Pact voor O&I’ en een mondiale aanpak van O&O&I centraal op de informele Raad Onderzoek te Slovenië

  19 juli 2021

  Gisteren vond de informele ministeriële vergadering onderzoek fysiek plaats in Brdo pri Kranju/Ljubljana, Slovenië. Twee belangrijke onderwerpen stonden op de agenda, (1) de “Europese Onderzoeksruimte (ERA): het vertalen van gedeelde Europese doelstellingen naar maatregelen op nationaal niveau” en (2) een “Evenwichtige openheid: De nieuwe mondiale aanpak voor onderzoek en innovatie”.

 • COVID-19: Gerichte bescherming en extra controleurs

  19 juli 2021

  Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits wordt de controle op uitbetaalde bescherming aan ondernemers opgedreven. Er komen bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen 15 inspecteurs bij voor de komende 2 jaar om de 565.000 coronadossiers sneller te controleren. Daarnaast komt er een verlenging van het Vlaams beschermingsmechanisme voor een aantal sectoren die nog steeds sterke hinder ondervinden door de coronamaatregelen zoals discotheken, feestzalen, hotels en bepaalde ondernemers in de eventsector. Tot slot wordt de heropstartlening verlengd tot 30 september 2021.

 • Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (16 juli 2021)

  Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (16 juli 2021)

  16 juli 2021

  O.a. continuering strategische roadmap Regmed XB, subsidie en werkplan Vlaamse AI Academie, selectie en goedkeuring UNESCO projectvoorstellen voor financiering via het Vlaams UNESCO-Trustfonds Wetenschappen en vervolgmaatregelen Vlaams Beschermingsmechanisme voor ondernemingen die een omzetdaling hebben ten gevolge van de coronavirusmaatregelen

 • EU-nieuws deze week | 12 - 16 juli 2021

  16 juli 2021

  Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.